Ordfører Sivert Moen (t.v.) og kommunedirektør Alf-Petter Tenfjord inspiserer natursenteret i forkant av avviklingssalget.

Gaula Natursenter AS er i ferd med å bli avviklet, og Midtre Gauldal kommune sørger nå for at varelageret blir oppgjort, og huset blir klart for nye aktiviteter.

Etter jul skal NAV ha midlertidig tilholdssted i natursenteret i et par måneder, mens deres lokaler i rådhuset blir renovert. Prosessen med hva «nye Natursenteret» skal bli er i gang, og i januar skal det blant annet avholdes et folkemøte om hvordan natursenteret kan brukes videre, før det blir tatt en endelig avgjørelse av politikerne.

– Engasjement

- Vi opplever et enormt engasjement rundt dette nå, og vi er i en fase der vi får innspill om mange spennende muligheter, sier kommunedirektør Alf-Petter Tenfjord, som samtidig understreker at det også er vemodig at natursenteret slik det har vært, er en saga blott.

- Det er en avviklingsprosess, men samtidig veien mot noe nytt, og oppdraget vårt er å se framover og tenke videre. Her er det mulig å få til noe som løfter både Prestteigen og Støren, sier han.

Ordfører og kommunedirektør opplever både interesse og engasjement for bygget som har en sentral beliggenhet på Støren.

RUNA (tidligere Midtre Gauldal ASVO) har fått i oppdrag å stå for avviklingssalget, som går over to dager før jul. Da tømmes natursenteret for alt fra gaveartikler, til fiskeutstyr og budalsstoler. Det blir også servering av gløgg og pepperkaker. Salget går inn i avviklingsregnskapet etter natursenteret.

- Vi håper dette kan være et første eksempel på hva bygget kan bli i framtida, sier kommunedirektøren.

Midtre Gauldal kommune vil samtidig oppfordre dem som har egne salgsvarer stående på natursenteret om å komme og hente dem, og understreker at disse ikke vil bli en del av salget.

Fredag starter avviklingssalget ved natursenteret.