Filmen «Sulis» fortsetter å fylle opp salen og vi har i tillegg veldig godt besøk på «Lars er LOL» og «Paw Patrol». Så kinohøsten er godt i gang. Denne uka setter vi opp tegnefilmklassikeren «Løvenes Konge» fra 1994, i anledning Disneys 100-årsjubileum. Et gledelig gjensyn for de eldre og en fin introduksjon til et filmatisk mesterverk for nye generasjoner. Kom og feir med oss!

Ukas beste filmer

Ola – En helt vanlig uvanlig fyr

Alle, 1t 12min, Dokumentar.

Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette. Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig. Foto: Ragnhild Nøst Bergem

Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i landsbyen Vidaråsen i Vestfold. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt.

Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette. Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig. "Ola – en helt vanlig uvanlig fyr" er en sterk, morsom og ærlig film likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er. Det er et nært og ærlig portrett, som bidrar til å bryte ned skillet mellom «oss» og «dem»

Trolls trommer sammen

Alle, 1t 32min, Animasjon, Barnefilm, Komedie.

Trolls. Poppy oppdager til sin begeistring at Kvist og hans fire brødre utgjorde boybandet BroZone - Poppys soleklare favoritt! BroZone brøt opp etter en mislykket konsert, brødrene gikk hvert til sitt, og Kvist har ikke sett dem siden han var liten. Foto: DreamWorks Animation

Gå høsten i møte med en fengende, actionfylt og regnbuefarget familliegjenforening uten like.

Poppy oppdager til sin begeistring at Kvist og hans fire brødre utgjorde boybandet BroZone - Poppys soleklare favoritt! BroZone brøt opp etter en mislykket konsert, brødrene gikk hvert til sitt, og Kvist har ikke sett dem siden han var liten. Når den ene broren kidnappes av et par popstjerneskurker som vil utnytte hans musikalske talent, legger Kvist og Poppy ut på en innholdsrik og emosjonell reise for å gjenforene bandet, og redde Falk.

Denne energibomben av en film byr på masse god musikk, blant annet låta "Better Place", en helt ny sang fra ikoniske *NSYNC.

Løvenes Konge – 100 årsfeiring

6 år, 1t 33min, Animasjon, klassiker.

Løvenes konge. Det episke eventyret om unge Simba er tilbake på kino i anledning Disneys 100 årsjubileum! Løvenes Konge er den mest sette Disney filmen noensinne og blir et verdig gjensyn på kinolerretet.

Det episke eventyret om unge Simba er tilbake på kino i anledning Disneys 100 årsjubileum!

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Tiden går og den nysgjerrige Simba lærer seg å takle farer som en blivende konge kan bli utsatt for. Han følger sin far, får kloke råd av bavianen Rafiki og leker med kompisen Nala.

Sulis 1907

12 år, 1t 46min, Drama.

Sulis.

Året er 1907. Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wenström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wenström har imidlertid andre planer. Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup (Veiviseren (1987), Kautokeino-opprøret (2008), Birkebeinerne (2016) mm.) med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Film er best på kino!

Kristian Moan