Imponerer på direkten

Ordfører Erling Lenvik i 2008. Foto: Tore Wolden

Ordfører Erling Lenvik i Midtre Gauldal imponerte både programledere og radiolyttere under morgenkonkurransen til NRK i går.

Ordføreren viste imponerende kunnskap om trøndelagsfylkene i "Hvem, hva, hvor".

I NRK Trøndelags populære spørrekonkurranse under morgensendinga, står Midtre Gauldal kommune med Erling Lenvik i spissen som forsvarere for tredje gang.

Utfordringen kom fra Støren Trelast torsdag, og siden fredag har ingen klart å riste forvaltningen ned fra tronen.

Programleder Magne Vik Bjørkøy hentet fram superlativene for å beskrive innsatsen så langt. Det er spesielt i hurtigrunden at Lenvik har imponert.

Hurtigrunden foregår på den måten at hver av de to deltagerne må svare på så mange ja-nei-spørsmål de klarer på ett minutt, og hvert riktig svar gir ett poeng. Da må det skje raskt, og hjelpa fra de andre blir noe sekundær.

Mandag klarte Midtre Gauldal kommune tjue poeng, ti av dem kom på kjappe svar. Tirsdag var det mer på hekta for videre deltagelse. Før hurtigrunden lå kommunen hele elleve poeng bak motstander IT-online fra Steinkjer. Da minuttet var over, hadde Lenvik avgitt tolv korrekte svar!

Ordføreren kunne dermed smile ekstra bredt.

I hurtigrunden måtte ordfører Erling Lenvik klare seg selv. Foto: Tore Wolden

En mektig imponert programleder sammenlignet avansementet i konkurransen med en Marit Bjørgen-spurt.

- Ja, det var spennende. Jeg hadde flaks i dag, jeg visste svaret på mange av spørsmåla selv, sier Erling Lenvik leende.

- Det er jo artig, det her. Artig å se engasjementet hos de andre, og ikke minst er det artig å gjøre noe annet sammen enn det vi vanligvis driver med her på huset, sa Lenvik.

Erling Lenvik kunne motta støtte fra administrasjonen innledningsvis i radiokonkurransen. Her er kontor- og personalsjef Knut Dukane innom med korrekt svar. Foto: Tore Wolden