På Singsås damelag spiller blant andre Ida Malum (foran fra venstre), Marthe Malum, målvakt Kjersti Malum, Elisabeth Skarshaug Pedersen, Linda Aune. Bak fra venstre trener Morten Hermo, Hilde Langmo, Emilie Dalbakk Kviseth, Kristin Dahlø-Samdahl, Kari Malum, Svanhild Sagen, Malin Dragåsøien og Natalie Bremseth Winsnes. Foto: Bjørn Ivar Haugen

Etter antall spillere å dømme kunne laget ha godt at spilt elleverfotball. Men fullt så enkelt er det ikke.

-Det er over tjue spillere til sammen, men det er alltid noen som ikke har anledning til å være med på trening eller kamp. Det er jobb, skole, militære og annet, sier trener Morten Hermo med et smil.

Han trente Singsås damelag i 2016 og 2017, da laget spilte elleverfotball og på stor bane. Den gang opplevde han å gjennomføre enkelte kamper uten innbyttere.

I fjor gjenoppsto damelaget i sjuerserien, og det har vært en suksess.

-Det er godt å vite at vi er nok spillere når kampdagen kommer. Det har ikke vært noe tema blant spillerne at vi skulle hatt elleverlag. Det er tilbudet som er viktigst, å ha treninger og kamper å se fram til, sier Hermo.

Nylig viste laget seg fram under Fotballens dag på Singsås stadion. Det ble 1-3 tap mot Selbu som innehar annenplassen på tabellen. I neste runde ble det 0-2 tap mot Leik. Men Singsås har tatt poeng i fire kamper i år også, og tapte knepent 0-1 da de møtte den suverene serielederen Melhus.

Singsås har i mange år vært godt hjulpet av spillere fra Budal. Det er de i år også.

-Sigrid Svardal Tovmo er en viktig spiller for oss. Men hun er ikke med i dag på grunn av reinsjakta. Det er også viktig. Vi tar det ikke mer alvorlig enn at det er rom for andre interesser, og da er det enklest med sjuerlag, sier Morten Hermo.

Singsås spiller sine kamper på kunstgress og har seirer over Trygg/Lade og Leik i år. Mot Rindal har det blitt uavgjort i begge kamper.

Lagene i kvinnenes sjuerserie møter hverandre tre ganger i løpet seriespillet, i tillegg til en kamp mot Heimdal som har kommet med etter sommerferien. Totalt spiller Singsås 16 kamper i sommer, noe som gir et godt sportslig tilbud. Torsdag har Singsås bortekamp mot serieleder Melhus.

Talentfull. Kristin Dahlø-Samdahl (15) er blant spillerne som markerer seg på Singsås damelag. Foto: Bjørn Ivar Haugen
Nok spillere. I sjuerserien har Singsås nok spillere. Fem rullerte på å sitte på benken i helgas hjemmekamp. Foto: Bjørn Ivar Haugen