Odin Gustavsen Belsvik gikk til topps i 14-årsklassen i det første ST-cuprennet. Det var ingen jevnaldrende som holdt følge med han i Tydal. (Arkivfoto).

– Jeg er veldig fornøyd både med løpet og plasseringen. Det var litt overraskende at jeg skulle vinne ettersom det er flere sterke løpere i min årsklasse. Han som var en av de beste i Trøndelag på dette alderstrinnet i fjor, startet halvminuttet før meg i Tydal. Men jeg hentet han inn, sier Odin.

Det er en indikasjon på at Belsvik har fin fremgang. Forrige vinter gjorde åttendeklassingen sine beste løp på sprint og korte distanseløp. Odin forteller at han var litt bak de beste i distanserennene. Seieren i Neadaøføret kan tyde på at han også har hevet seg mye på lengre distanser. Det var i hvert fall gledelig at han skulle hente heim seieren i vinterens første ST-cuprenn. Friskusen håper å gjøre det bra i kretscupen.

Har trent mer og bedre

Odin Gustavsen Belsvik forklarer fremgangen med at han har fått trent bra, og stort sett har holdt seg frisk. Rognes IL-utøveren har en gang i uka trent med jevnaldrende i Byåsen, hvor det er en forholdsvis stor treningsgruppe på dette alderstrinnet. Den unge tenåringen gjennomfører de fleste øktene på egen hånd. Men trener også med en gruppe som består av utøvere fra Gauldalen.

Det er hans far Hans Kjetil Belsvik, og Anders Bjørgen som er trenere for den lokale klassevinneren. De opplever at det er lite å utsette på treningsiveren. Dagen etter at det ble triumf i nabodalføret, så lå Odin ut på en 30 kilometer langtur. Han gikk Råsjørunden og fikk lagt inn en flott langtur. Odin rapporterer om at det var fine forhold, selv om det blåste friskt flere steder i den tre mil lange traseen.

Har fortsatt mye å gå på

Odin Gustavsen Belsvik har mye å gå på treningsmessig ettersom han på langt nær trener hver eneste dag. Det blir som oftest to-tre ukentlige treningsøkter på han som har Ungdommens Holmenkollrenn i Oslo som et av vinterens store store mål. Det er et slags uoffisielt norgesmesterskap for 13 og 14-åringer som arrangeres i Holmenkollen. Odin har også lyst til å gjøre det bra i ST-cupen, og Midtnorsk Mesterskap dersom han gjør det bra der.

Aarhaug med 2.plass

Odin Belsvik var en av to løpere fra Midtre Gauldal som var i aksjon i juleskirennet i Tydal. Jens Borgar Aarhaug (Sokna IL) imponerte også med pallplass i klasse menn 18 år. Aarhaug ble nummer to, kun slått av Niklas Almås (Byåsen IL) som vant med 32 sekunder. Tredjeplassen gikk til Nikolai Fossum (Byåsen) i klassen som telte seks løpere.

Guttenes 14-årsklasse samlet 13 startende, og Kristian Wollan Benum (Byåsen IL) ble nummer to, 13 sekunder bak Odin Gustavsen Belsvik.