Hans Jakob Løkkesmo er helt i toppen i sin favorittøvelse før torsdagens finaler. Foto: Kjell Dahle

Hans Jakob Løkkesmo står nå med et nytt toppresultat, og har for alvor markert seg som en eliteutøver når det kommer til felthurtig, eller «stupern» som det også populært kalles. Lagkameraten Håvard Sætermo (43) var ikke stort dårligere med 7,75 sekunder og slår følge til finalen.

Finalen, der Løkkesmo og Sætermo nå er kvalifisert med god margin, går av stabelen torsdag kveld og sendes på NRK TV.

Ikke rekord

Hans Jakob Løkkesmo har tilhørt det øvre sjikt av skyttere i Midt-Norge i mange år, og altså imponert stort i feltklassene lenge. Og med tiden stadig mer spesialisert på felthurtig.

Nå felte han de tre blinkene, som er på tre forskjellige avstander, på 7,41 sekunder. Det er det tredje beste resultatet av alle før finalen.

-Nei, jeg har under 6,5 sekunder som rekord, smiler 4. klasse-skytteren Løkkesmo.

Han har allerede fått beger og gavepremie både prestasjonen i den innledende felthurtigskytingen og for sine 27 treff i stangskytingen. Han fikk også medalje for sine 56 poeng i minneskytingen. I feltskytingen skjøt han 25 treff med 13 innertreff.

Knut Erik Bekkevold fra Sørskogbygda med 6,63 sekunder og Idar Moen fra Malmefjorden ligger foran Løkkesmo før finalen. Men i finalen er utgangspunktet likt for alle og både Løkkesmo og Håvard Sæter har gode utgangspunkter.

NM-bronse

I NM i skogsløp med skyting lørdag kveld ble det bronsemedalje fra Soknedal-jenta Maia Løkken. Den talentfulle jenta som er aktiv innen skiskyting leverte en god prestasjon i et løp som ble vunnet av Anne Birgit Dokken fra Nordre Land, datter til Ola Tore Dokken som ble skytterkonge i Sandnes både i 2004 og 2014.