Alle som var i aksjon kunne returnere med medaljer, og det attpåtil to gull!

Norgesmesterskapet i Taekwon-Do ble arrangerte over tre dager på Sotra utenfor Bergen i helga. Gauldal Takekwon-Do Klubb på Støren stilte med tre utøvere og en coach. Det var over 400 utøvere med i NM, fra 57 forskjellige klubber.

Fredag kveld var det registrering og innveiing før det ble servert sportsbuffe på utøverhotellet og lagledermøter.

Innveiing. Thalia Safira Stendal på vekta. Foto: Privat

Lørdag var første konkurransedag og oppmøte på Sotra Arena kl. 07:30. De lokale utøvere skulle konkurrere i mønster, og det skulle bli noe spennende runder. Alle tre kom seg gjennom de innledende rundene i sine klasser, og det ble til slutt 5. plasser på alle tre. Prestasjonene var høye, og resultatene var jevne, så både coach og utøvere var fornøyde etter første dag.

Etter 10 timer i hallen var det klart for retur til utøverhotellet, der det litt senere skulle avholdes bankett og NM-show.

På søndag var det klart for sparring, alle tre skulle i aksjon i løpet av dagen.

Sean Eric Stendal, som går i åttende klasse på Støren ungdomsskole, var først ut i klassen yngre junior herrer -50 kg. Sean kom seg til finalen, etter en underholdene omgang måtte han til slutt se seg slått, men sølv i sitt første NM er utrolig bra prestasjon.

Sean Eric Stendal (t.v.), ung og lovende junior, fikk sølv i klasse yngre junior herrer -50 kg. Foto: Privat

Pornpimol Stendal fulgte opp med underholdene kamper i klassen veteran -67 kg og etter en spennende finale kunne hun slippe jubelen løs, og kalle seg Norgesmester 2022.

Pornpimol Stendal (i midten) ble norgesmester i klassen veteran 67 kilo. Foto: Privat

Sist ut denne dagen var Thalia Safira Stendal i klassen junior damer + 61 kg. En knallsterk klasse med utøvere som virkelig er av de beste i sine regioner. Thalia har vært ubeseiret hittil i år, med dobbelt gull fra Midt-Norsk mesterskap og dobbelt gull to ganger i Nordvestmesterskap. De innledende rundene gikk fint og hadde god kontroll på motstanderne. Så var det klart for finale i hovedringen, nå begynte alvoret å synke inn. Oppe på tribunen satt en hel gjeng fra Trøndelag (og Nordmøre) og sang «No blir det liv - rai rai» Motstanderen i finalen ble tidligere i år verdensmester, dette skulle bli syretesten. 2 x 2 minutter full action, en kamp ingen av de ville tape.

Thalia tok føringen i kampen og ledet inn mot pausen. I omgang to økte tempoet og motstanderen kjørte på, men Thalia kontret hver gang og forsterket ledelsen gjennom omgangen. Da sluttsignalet gikk, var det bare å slippe jubelen løs for Thalia Safira Stendal. 15-åringen som får i tiende klasse på Støren ungdomsskole ble Norgesmester 2022!

Thalia Safira Stendal (i midten) gikk til topps i den tøffe klassen damer + 61 kilo. Foto: Privat

-Gøy og sosialt

Coach og lagleder Tom Stendal er godt fornøyd med resultatene etter helgen og håper at troppen neste år blir større og deltagelsen på lokale mesterskap også vil øke.

– Vi har mye godt på gang i klubben og har en positiv medlemsvekst, men sier ikke nei til enda flere. Så det er bare å møte opp på trening og se om det kan være noe for akkurat deg. Alder er ingen hindring og de fleste trener fordi det er gøy og sosialt, så får konkurranselysten komme av seg selv. Vi har ingen krav om at man må konkurrere, kun at man møter opp og gjennomfører treningene sammen med alle oss andre. Vi har treninger på tvers av alder og ferdighetsnivåer på søndager og det er blitt en veldig populær trening, sier Tom Stendal.

Tøff som få. Thalia (i blått) scorer 3 poenger med ett av mange spark. Foto: Privat
Over 400 utøvere fra 57 forskjellige klubber deltok under Norgesmesterskapet. Foto: Privat