Soknedalingen har i løpet av de siste årene konkurrert i toppen av NM-sirkuset i rallycross. Gjennom en ny rolle som veileder hos den ideelle organisasjonen DRIVE gir Aarhaug tilbake til sitt eget lokalsamfunn.

Sammen med sine mekanikere Øyvind Bakkebø og Ørjan Dypdahl er han veileder for Kjør for livet-klubben i hjemkommunen Midtre Gauldal. Klubben har vært aktiv siden 2012, men har nå flyttet til nye lokaler i Soknes leir på Støren. Her møtes fem faste ungdommer og de tre veilederne én gang i uken.

– ­Vi lærer ungdommene å skru på motoriserte kjøretøy, de får kjørt litt og mest av alt får de oppleve mestring sammen i et godt og trygt lag, sier Andreas Aarhaug.

Kjør for livet-klubbene er et spisset fritidstilbud for ungdommer som trenger et ekstra støttehjul gjennom en fase av livet. Slike klubber er nå etablert i 19 kommuner over hele landet, og man har i løpet av de siste årene sett god effekt av tilbudet. Daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth forteller om gode forskningsresultater.

Daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth forteller om gode forskningsresultater for klubbprogrammet Kjør for livet. Foto: DRIVE Norge

– Sintef har forsket på Kjør for livet-programmet siden 2019. og kommet frem til at det er et positivt vendepunkt i ungdommenes sitt liv. Klubbene er livsendrende for enkeltindivider, betyr mye for familiene og lokalsamfunnene på sikt, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

Tilbake i verkstedlokalene på Støren har Aarhaug og gjengen funnet seg til rette i løpet av de siste ukene.

– Her har vi en god gjeng som setter stor pris på tilbudet, og for oss som veiledere er det godt å se at ungdommene vokser på de oppgavene de får hos oss, avslutter Aarhaug.