Håvard Melby har et godt innlegg som tar for seg konfirmantenes kommende år frem til man blir voksen.  Det er viktig å ha aktive barn som bruker idretten og annen kulturaktivitet.

Jeg står likevel fast på at når vi var konfirmert i gamle dager, så kunne vi dra på bygdefest. Dette var tradisjon og noe de fleste gjorde. Var dette så galt?

Det er viktig at ungdommen kan føle at de har blitt litt voksen og får mulighet til å være med på bygdefesten i likhet med voksne i alle aldre.

Melby skriver: «Svein Otto Nilsen, som politiker, bør være spesielt forsiktig med å legalisere alkoholbruk hos barn (ungdom over 15 år). Som politiker, selv for et pensjonistparti, skal man være en god rollemodell og fronte sunne verdier. Spesielt i den tiden vi står i med stadig større utfordringer for barn og unge»

Jeg er enig med Håvard Melby at det er store utfordringer for barn og unge, men tror nok det er verre at barn og ungdom trekker mot storbyen Trondheim hvor virkelig det er farer.

Jeg har aldri legalisert alkoholbruk, men innser at ungdom i likhet med da jeg var ung fikk tak i ulovlig drikke. Dessverre så er faren i dag sterkere stoffer og tabletter som man kan få på kjøpt overalt og ikke som tidligere bare i Trondheim sentrum. Det var ikke alt som var bra på bygdefestene, men det fine var at det var vakter, voksne folk i alle aldre og ungdom på festene. Unge danset med voksne og pratet om alt. Dette gjorde at mange voksne hadde bedre tilsyn til de unge enn hva som er i dag på lukkede ungdoms-fester.

Kanskje skal voksne i større grad øke interessen for hva ungdom gjør istedenfor å bare late som at man vet alt de gjør. Åpenhet er viktig, og da tror jeg denne problemstillingen som Melby tar opp er viktig. Snakk mere med ungdommen ansikt til ansikt, legg vekk mobilen og vær til stede både i gode og dårlige dager. Internett er dagens kontaktnett mellom ungdom og ofte også mellom foreldre og barn. Samfunnet har dessverre blitt lite personfokusert og alt for mye nettfokusert. Fester i samfunnshuset kan oppveie noe av dette tror jeg.

Svein Otto Nilsen

Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag