Søndag 10.mars 2024 blir en merkedag og en historisk dag for Støren sportsklubb og  Støren ski. Da har vi vår egen Andreas Fjorden Ree til start i worldcup 50 km i Holmenkollen.

Det er en enorm prestasjon av en lokal gutt som vi er veldig stolte av.

Poengrenn, kretsrenn, nasjonale renn, NM, og i morgen entrer han den største scenen av dem alle - World cup i Kollen.

Andreas har NM gull i 50 km på samvittigheten. I tillegg ble han tatt ut 50 km i Kollen for to år siden, men fikk dessverre korona. Som om ikke det var nok, har han også tidligere blitt tatt ut til verdenscup i Planica, men dette ble avlyst på grunn av koronasituasjonen.

At sjansen nå kommer er høyst fortjent etter målrettet trening gjennom mange år!

Støren ski har over flere tiår drevet med tilrettelegging slik at alle som ønsker det, kan gå på ski. Vi driver som de fleste andre klubbene rundt oss med skilek for de minste, skitrening for de som er eldre, og arrangerer et par skirenn i løpet av året.

I tillegg deltar mange fra klubben på skirenn rundt om i ulike aldre. Ekstra artig er det da, at vi også har en på det øverste nivået som representerer klubben.

Et stort løypenett i Frøsetmarka tilrettelegges gjennom hele vinteren av dedikerte ildsjeler, for at alle som ønsker det, gamle som unge fra hele kommunen, kan komme og gå på ski.

Nøktern, sunn og god drift har medført at vi over snart 20 år har klart å bygge oss solid egenkapital for framtidige investeringer.

Dette er ikke et innlegg om aktivitetstall, så vi nøyer oss med å si at Støren ski bidrar med det vi har og kan av penger, for å forsøke å berge klubben, selv om det setter vårt eget aktivitets- og ambisjonsnivå kraftig tilbake.

I en til tider kraftig polarisert debatt i lokalmiljøet i det siste, ønsker vi samtidig å takke skimiljøene i klubbene rundt oss. Rognes, Singsås, Budal og Sokna – her mottar vi mange støttende tilbakemeldinger.

Dette er vi veldig takknemlige for og vi prøver etter beste evne å holde aktivitetsnivået som normalt for barn og unge, selv om det er krevende tider for alle med hjerte for Støren Sportsklubb.

Vi er helt sikre på at hele kommunen i morgen tidlig heier på Andreas Fjorden Ree fra Støren ski og Støren Sportsklubb. Tygg litt på at i morgen er det en av våre egne som toger i vei opp mot Frognerseteren, på den største scenen, i det mest legendariske verdenscupløpet for sesongen.

Vi krysser fingra!

Støren ski-styret