Fra 1. januar overtar Berit Buran Juul (36) som redaktør i Avisa Gaula i Melhus etter grunnleggeren Åsmund Snøfugl (78), som har ledet avisa siden den ble startet i 2001.

Med dette er en 50 år lang karriere som redaktør og forlagsmann over for Snøfugl, som i sin tid også startet Trønderbladet.

Amedia kjøpte tidligere i år 70 prosent av aksjene i familieeide Avisa Gaula, som ble stiftet i 2001 av Åsmund Snøfugl. Snøfugl har selv vært redaktør og daglig leder i avisa fram til nå. I forbindelse med Amedias kjøp har han valgt å tre til side. Snøfugl sitter fortsatt igjen med en eierandel på litt under 10 prosent. Trønder-Avisa eier 20 prosent av aksjene. Avisa Gaula har et opplag på 1.457 og kommer ut på med papirutgave hver torsdag.

– Det har vært veldig trivelig. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra leserne om at de er fornøyd med avisene vi har drevet, og det inspirerer mye, forteller 78-åringen om tiden som avisredaktør.

Snøfugl har også skrevet fem bøker, og har drevet et eget forlag siden 1972, parallelt med avisdrifta. I tillegg har han bidratt med produksjon av en rekke lokalhistoriske skrifter.

Ny redaktør kommer fra Nidaros

Berit Buran Juul  (36) kommer til Avisa Gaula fra jobben som journalist/frontsjef i Nidaros. Hun blir med det den fjerde journalisten i avisa, på litt over ett år,  som tar skrittet opp og blir redaktør.

– Det er med spenning og glede jeg begynner her, sier hun. Hun ser fram til avisarbeidet i Gaula, og gleder seg til å bli kjent med Melhus. Og hun ser fram til at Gaula snart kommer på nett. Berit har ambisjoner for avisa. Hun håper at leserne vil like at avisa fortsetter som før på papir og at den digitale satsingen vil bli tatt godt imot.

– Det blir jo mye å overta ansvaret for, sier hun, som også regner med å få støtte fra gammelredaktøren hvis behovet skulle oppstå.

Berit Buran Juul har bakgrunn fra blant annet Adresseavisen og Trønder-Avisa, og har de to siste årene jobbet i Nidaros i Trondheim. Hun er utdannet journalist fra høgskolen i Volda og har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU.

Skal ta nye steg

– Jeg er veldig glad for at Berit har takket ja til denne oppgaven. Hun kjenner avisa og området, og har vist at hun er motiverte og klar for utfordringen. I tillegg har hun klare tanker for hvordan avisa kan utvikle seg videre, sier styreleder Svein Atle Huus.

Han sier avisa nå står foran et skifte og vil ta nye steg digitalt for blant annet å nå yngre lesere i større grad enn i dag. Den nærmeste tiden skal brukes til å legge en god plan for hvordan avisa skal videreutvikles.

– Vi skal videreføre det gode arbeidet som er gjort gjennom mange år under Åsmunds ledelse. Vi har en spennende jobb foran oss, som jeg gleder meg til å ta fatt på sammen med Berit, sier Huus.