Kost nøye rundt ladeluka gjennom vinteren så du får den opp ved hurtigladeren. Foto: NAF

Når snøen laver ned er det vanskelig å være nøye nok når snøen skal kostes vekk fra ladeluka på en elbil. Biler med ladeluka foran er mest utsatt for dette vinterfenomenet, men med snø og mildvær om hverandre kan alle oppleve problemer med å få åpnet ladeluka.

- Det er viktig å koste nøye rundt ladeluka hver gang for å unngå at den fryser, men er du uheldig og luka fryser, er det ingen heksekunst å få den opp igjen, sier Sødal.

Fyller du en plastpose med varmt vann og legger den inntil ladeluka, smelter isen på kort tid. Dette er nok den enkleste måten å smelte isen på når du står parkert på gårdsplassen eller i gata utenfor der du bor.

- Det er også andre alternativer du kan bruke. En hårføner for eksempel. Da er du avhengig av strøm, så det kan være vanskelig om du står langt unna der du bor, sier NAF-rådgiveren. - Et annet alternativ er å ta seg en tur på et kjøpesenter og parkere i garasjen en liten stund, fortsetter han.

Triks for å unngå snø i ladeluka

I tillegg til å være nøye med snøkosten hver gang man koster bilen, er det noen andre triks man kan bruke for å unngå trøbbel med ladeluka. Mange dekker til frontruten med et teppe, papp eller liggeunderlag for å unngå snø og is der. Det samme kan man gjøre med ladeluka på en elbil.

- Finn noe som dekker ladeluken og som kan festes uten å skade lakken på bilen. Det finnes også egne deksler og trekk for å dekke til ladeluken, avslutter Nils Sødal