Kun øvelse. Beredskapsstyrkene holder sin årlige PLIVO-øvelse på Støren torsdag kveld. (Foto: Bjørn Ivar Haugen). Foto: Bjørn Ivar Haugen

PLIVO står for «pågående livstruende vold» og er en øvelse nødetatene holder cirka en gang i året. I Midtre Gauldal har øvelsen funnet sted ved GSK de siste årene.

-Øvelsen vil bli gjennomført cirka fra klokken 17 og utover kvelden, opplyser Vegard Nilsen ved Midtre Gauldal lensmannskontor.

Politiet opplyser om øvelsen slik at eventuelt forbipasserende skal vite at det kun er snakk om trening av beredskapsstyrken.

-Det kan se litt voldsomt ut, men her er det kun snakk om et markørspill, sier Nilsen.

Politi, brann og helse blir satt i en situasjon de aller helst vil unngå i sitt daglige virke, når de skal gripe inn i en situasjon der det utøves vold mot uskyldig menneske(r). Tungt bevæpnet politi skal i aksjon for å løse nødsituasjon.

Beredskapsstyrken ønsker ikke å ha tilskuere til stede under øvelsen.

-Vi liker å gjennomføre slike øvelser litt for oss selv. Men vi skal ikke være til hinder for vanlig ferdsel. Vi opplyser om at vi har en slik øvelse, slik at det ikke kommer som noen overraskelse for omgivelsene, sier Vegard Nilsen.

PLIVO er en prosedyre for samvirke mellom politiet, brannvesenet, redningstjenesten og helsevesenet ved hendelser der det utøves livstruende vold mot flere personer. Prosedyren ble utviklet for å bedre nasjonal beredskap etter terrorangrepet 22. juli 2011.