Johan Arvidsson (i midten) er leder for dugnadsarbeidere og trenger opptil 60 frivillige hver dag den nærmeste uka. Foto: Per Jostein Wolden

– Jeg har ingen erfaring med dette selv, men de som er med fra Scandihall sier vi er i rute, forteller Johan Arvidsson som er leder for dugnadsinnsatsen i Støren Idrettspark.

Dugnaden har nå pågått i snart en uke, og teknisk utstyr har kommet på plass dit det skal.

Serviceinngang, nødutganger og portene der folk skal gå inn er satt opp. Torsdag, og i dagene fremover, er det uttrekk av ytterduk og sammenbolting av disse som står på planen.

Dukene kommer i flere deler og må trekkes ut før de kan boltes sammen. Deretter skal duken boltes fast i ringmuren. Dette kan være tungt arbeid, men jo flere som er med og tar i, jo lettere blir det.

Hal i og dra! Jo flere som møter opp, jo lettere blir det å trekke ut duken og bolte den fast Foto: Per Jostein Wolden

Når Gauldalsposten er innom byggeplassen torsdag formiddag er rundt 20 personer aktivt i gang med å trekke ut dukene. For det meste spreke pensjonister, men også bedrifter stiller personell til rådighet. Behovet for mye dugnadshjelp er stort også de kommende dagene.

Foto: Per Jostein Wolden

Ytterduken reises på lørdag

– Det er litt kritisk at vi har mye folk de nærmeste dagene, også på lørdag og søndag. Men også ut i neste uke trenger vi mye folk. Utvendig duk skal reises på lørdag, deretter begynner vi på innerduken på søndag og skal være ferdig med den på tirsdag. Vi håper folk går i seg selv og stiller opp nå, oppfordrer han

Arvidsson oppfordrer folk til melde seg på via Frivilligsentralen sine sider, for da er det enklest å holde oversikt over hvor mange som til en hver tid har meldt seg. Men om dette skulle bli vanskelig, så er det bare å dukke opp også.

Formiddagsskiftet begynner klokka 8 og holder på fram til 15. Ettermiddagsskiftet starter opp igjen klokka 17 og holder det gående til kl 21. Han oppfordrer også bedrifter som har ledig kapasitet til å sende noen arbeidere.

Hans Kjetil Belsvik og Midt Elektro stilte velvillig opp med 5–6 personer torsdag, og oppfordrer andre bedrifter til å hjelpe til på dagtid dersom de kan. Foto: Per Jostein Wolden

Det trengs mannskap både på dagtid og kveldstid helt til arbeidet er ferdig, også gjennom helga. På fredag har de behov for totalt 60 frivillige, lørdag og søndag rundt 20 hver dag, mens det på mandag og tirsdag i neste uke igjen er behov for 60 hver dag. Arbeidet er beregnet å være ferdig 15.desember.

Christoffer Inderberg stiller gjerne opp for å hjelpe til så unger og ungdom skal få utøve idretten sin også gjennom vinteren Foto: Per Jostein Wolden