– Det blir åpent hus på alle bo- og dagsentra, arrangement i regi av Mental Helse, før quiz og konserter runder av dagen. Alt er gratis, og kommer i stand med uvurderlig hjelp fra frivillige, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marthe Eid i Midtre Gauldal kommune.

Årets tema for verdensdagens for psykisk helse er #lagplass, der det å ha møteplasser blir trukket frem som viktig for at folk skal føle seg som en del av «laget».

– I Midtre Gauldal markerer vi at bo- og dagsentra nå gjøres til møteplasser, forhåpentligvis på sikt for alle generasjoner, samtidig med at vi markerer verdensdagens viktige tema, forteller Eid.

Åpent på bo- og dagsentra

– Alle kan komme til bo- og dagsentra rundt om i kommunen fra kl. 12-15. Lokale foreninger hjelper slik at dette kommer i stand. På Støren skjer det kl. 13-15 på Aktiviteten, ved sykehjemmet. Det blir gratis servering.

Quiz og konserter med Chand

På Gauldalsporten, tidligere natursenteret, blir det senere quiz etterfulgt av minikonsert med Chand Thorsvik, Ronja Friden og Torgeir Rognes, også det gratis.

– Det blir mulighet for å kjøpe seg noe å spise og drikke, men det er ingen plikt. Har du lyst til å delta på quiz, kan du godt ta med deg et lag, men sørg for å ha plass til flere som trenger en #lagplass. For er du alene, men vil være med på quiz, så kom gjerne, oppfordrer arrangøren.

– Her blir det ordnet #lagplass. Dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med nye mennesker.

Soknahall

I Soknedal arrangerer Mental Helse treff på kveldstid. Det blir underholdning, foredrag av Løvemammene, kjent fra sosiale medier. Cecilie Eide og sønnen Sindre underholder med sang, det blir mat- og kaffeservering, loddsalg og trekningen på inngangsbilletten. Inngang er 100 kroner.

Skap rom for alle

Hver femte person i Norge har få eller ingen å vende seg til når de har det vanskelig, og det er flere som er ensomme nå enn før pandemien.

– Når vi skaper rom og møteplasser for flere, kan færre kjenne på utenforskap og ensomhet. Les gjerne mer på verdensdagen.no. Sett av dagen, ta turen og bli med og #lagplass! Oppfordrer arrangøren.