Flyselskapet tar dermed over for Widerøe som har hatt flygningen til og fra Røros i mange år.

Den første flyvningen til DAT på ruten fant sted 1. april, og videre vil det gå to fly begge veier hver dag unntatt lørdager.

Samferdselsdepartementet lyser jevnlig ut anbudskonkurranser for godt over 20 flyruter i Norge, hvorav Rørosruten er av dem. DAT, som har 35 år lang flyhistorie, vant anbudet Røros – Oslo for perioden 1. april 2024 til høsten 2027.

DAT flyr med sine europeisk bygde ATR-maskiner med 48 seter. I anbudet er det med et krav om nattparkert fly på Røros.

Et ATR 42-fly som brukes på ruten skal stå nattparkert på Røros. Foto: DAT

– Første avgang fra Røros om morgenen er klokka 06.45. Nattparkeringen sikrer at du når mange videreforbindelser ut fra Gardermoen og jobbaktiviteter/møter på Østlandet. Det sikrer tilbudet om å reise frem om tilbake mellom Røros og Oslo på samme dag, sier Gudbrand Rognes som er lufthavnsjef på Røros.

Gudbrand Rognes er lufthavnsjef på Røros lufthavn. Foto: Hedda Hiller/Avinor

Halverer maksimalprisene

Rognes forteller at DAT har interlineavtaler med SAS, Widerøe, Finnair, Qatar og Emirates som sikrer gode forbindelser videre, og at billetter kjøpes på det respektive flyselskap sin hjemmeside.

– Samferdselsdepartementet har også besluttet at maksimalprisene på billetter halveres. Det er godt nytt for nærings- og reiseliv eller andre som trenger rask og effektiv transport. Fly er dermed konkurransedyktig på pris. I tillegg medfører det at prisen på for eksempel honnørbilletter halveres, forteller Gudbrand Rognes.

Han råder folk til å kjøpe flybilletter direkte på flyselskapenes nettside, eller å benytte et velrenommert reisebyrå.

– På Røros finnes det faktisk et slikt byrå, Travelnet Røros Flyservice som bistår deg med alle detaljer for din reise, sier Rognes.

Røros lufthavn er kjent for enkel og effektiv tilgjengelighet.

– Hos oss parkerer du nært terminalen, og det er enkelt å finne frem i oversiktlige lokaler med personlig betjening. Husk at innsjekk stenger 30 minutter før flyavgang, møt i god tid, avslutter lufthavnsjefen.

Et ATR 42-fly som brukes på ruten skal stå nattparkert på Røros. Foto: DAT

Gleder seg

Robert Rungholm, kommersiell direktør i DAT, sier at selskapet ser frem til å betjene den populære ruten mellom Røros og hovedstadsflyplassen.

– Vi har mange ansatte som tidligere har jobbet i Røros og fløyet ruten i gamle dage. Alle har gode minner om byen og lufthavnen. Vi håper at kunne bidra med en bedre ruteplan, ved nattparkert fly på Røros og selvfølgelig lavere priser, sier Robert Rungholm, og opplyser at det allerede er bestilt over 1.300 billetter på ruten.

– DAT tilbyder dessuten billetter til studerende og honnør på ruten, samt en fast månedlig kampanje «først til mølla» som kjøres den første tirsdag i hver måned, sier Rungholm.