Støren Sportsklubb avholdt tirsdag kveld del to av sitt ordinære årsmøte.

Det etter vedtak i kommunestyret om at kommunen støtter klubben med et lån på 9,2 millioner kroner for å sikre ferdigstilling av den nye aktivitetshallen på Støren og for å unngå at sportsklubben går konkurs.

Da den mye omtalte aktiviteshallen skulle opp til behandling, foreslo klubbens leder å lukke møtet for pressen.

37 stemmeberettigede var til stede under årsmøtet tirsdag kveld.

Langrennsløper Andreas Fjorden Ree er en av deltagerne på årsmøtet tirsdag kveld. Foto: Edel Mari Halseth

Det var klubbleder Stine Skårvold som la frem forslag om å lukke møtet.

– Jeg har et ønske om å lukke møtet for pressen. Og håper årsmøtet kan være med meg på det. Det er flere grunner til det. Noe handler om hvilke strategier vi skal legge videre og det er ikke sikkert alt trenger å stå på trykk før vi har kommet oss ut av rommet og snakket med de vi skal samhandle med. Jeg har lyst til at klubben skal eie informasjonen sin kjappere enn pressen, sa Stine Skårvold.

Ingen av de 37 medlemmene sa seg uenige i dette.

– Jeg tror ikke vi trenger et enstemmig vedtak på det heller, jeg lurer egentlig på at om noen ønsker det, så skal det gjøres, sa Skårvold. Møtet ble dermed lukket.

Leder Stine Skårvold. Foto: Edel Mari Halseth

– Oppsiktsvekkende

Saken om aktivitetshallen på Støren har fått stor oppmerksomhet i media de siste månedene. At pressen ikke får være til stede når klubben behandler en sak som får offentlig støtte er spesielt. Yngve Bergli, leder i sportsredaksjonen i Adresseavisen, har ikke hørt om lignende.

– Dette er oppsiktsvekkende. Jeg har ikke hørt om tilsvarende. Meg bekjent, så har det aldri skjedd på et årsmøte i Rosenborg Ballklub, og jeg vil bli overrasket dersom det skjer i fremtida også, sier Yngve Bergli.

Det er søkt om offentlige spillemilder til aktiviteshallen på Støren. Sist uke sa kommunestyret i Midtre Gauldal ja til å gi lån på 9,2 millioner kroner til hallen. Kommunen har tidligere garantert for et annet lån på 17 millioner kroner.