Togsett type 76 på nye Støren verksted. Foto: Thorleif Thorsen

I desember er det tid for den årlige ruteendringen for alle tog i Norge, og fra denne datoen kommer SJ Norge med gode nyheter på flere av sine strekninger melder SJ i en pressemelding mandag morgen.

Dovrebanen

-Den første gode nyheten er at det blir enda en avgang hver vei på Dovrebanen mellom Trondheim S og Oslo S mandag til fredag, sier administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind. Da SJ Norge tok over trafikkpakke 2 fra Vy 8. juni 2020, var det fire avganger hver vei mellom Trondheim S og Oslo S. Dette økte vi til fem avganger hver vei i desember i fjor, og nå altså til seks avganger, forteller hun.

De nye avgangene vil ha følgende rutetider:

•Fra Trondheim S kl. 05:54 til Oslo S kl. 12:48

•Fra Oslo S kl. 10:02 til Trondheim S kl. 17:40

-Fra 11. desember vil også alle Dovrebanens tog mellom Trondheim S og Oslo S stoppe på Kvitfjell stasjon. Kvitfjell stasjon ligger i foten av alpinbakken, og dette har vært et ønske fra lokale reiselivsaktører som vi er svært glade for å kunne imøtekomme, kan Rikke Lind fortelle.

Raumabanen

Togene som i dag kjøres mellom Åndalsnes og Lillehammer vil fra 11. desember kjøres til Dombås med overgang til Dovrebanens tog.

-Med dette vil de reisende komme seg helt til Oslo istedenfor til Lillehammer, sier Lind.

Trønderbanen og Rørosbanen

Fra 11. desember vil de nye togsettene type 76 kjøre på Trønderbanen. Sammenlignet med de gamle togene av type 92 er disse nye togene en ny verden for de reisende. De bimodale togene, som omtales som type 76, er de første av sitt slag i Norge. Denne togtypen er konstruert som et elektrisk tog, men har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger. Togene vil gi våre kunder en helt ny togopplevelse og er en stor forbedring sammenlignet med togtypen som benyttes i dag. Togene har kapasitet til nesten dobbelt så mange passasjerer som dagens tog. Type 76 er moderne tog som både har god plass, samt at de oppfyller kravene til universell utforming. De reisende vil oppleve at det er mindre støy fra togene, samt plass til flere sykler og bagasje.

Noen togsett av type 92 vil bli beholdt som reserve for de nye togsettene, slik at ved vedlikehold av de nye togsettene vil disse fortsatt brukes på Trønderbanen og Rørosbanen.

- Dette har både våre kunder og våre medarbeidere om bord i togene ventet på i mange år, så det er en sann glede å endelig se alle de nye togsettene ute i trafikk, sier Lind.

-Vi håper de gode nyhetene som kommer fra 11. desember blir tatt godt imot, og vi oppfordrer så mange som mulig til å velge klimasmarte reiser med tog, sier Rikke Lind. Foto: Tor Lindseth

På Trønderbanen blir det også er ny avgang fra Trondheim S til Steinkjer mandag til fredag. Det er dagens avgang fra Lundamo kl. 21:33 til Trondheim S kl. 22:15 som vil kjøre videre nordover med ankomst Steinkjer kl. 00:20.

-Våre reisende på Trønderbanen har etterspurt denne avgangen slik at det blir timesavganger mellom Trondheim S og Steinkjer også på kveldstid, og nå kommer dette endelig på plass, forteller Rikke lind.

Fra 11. desember vil vi kjøre de nye togsettene fast mellom Trondheim – Røros – Hamar på Rørosbanen, og mandag – fredag i perioden 2. mai til 1. september vil vi kjøre de nye togene gjennomgående mellom Trondheim - Røros - Hamar - Oslo S.

- For alle som reiser til og fra Oslo med Rørosbanens tog har det lenge vært et ønske om å slippe bytte av tog på Hamar, vi kjører derfor direktetog i perioden 2. mai til 1. september. Er interessen stor for å reise med disse direktetogene, vil vi se på mulighetene for at dette blir faste avganger hele året, sier Lind.

-Vi håper de gode nyhetene som kommer fra 11. desember blir tatt godt imot, og vi oppfordrer så mange som mulig til å velge klimasmarte reiser med tog, avslutter Rikke Lind.