: Wenche Andersen (f.v.), Vår Staude, Peter Bubresko, Ane Nyrerød og Christer Rødseth (foran) er på plass i «God jul Norge» 23. og 24. desember for å sette seerne i julestemning. Foto: TV 2

«God morgen Norge»-programlederne Vår Staude og Peter Moi Bubresko leder årets julesendinger på TV 2 Direkte og TV 2 Play. 23. og 24. desember er de på plass fra klokken 08.00 til klokken 10.00 på TV 2 Direkte. Og på TV2 Play kan man selvsagt se sendingene enten direkte eller senere på dagen om man ønsker det.

– Alltid stas å lede julesendingene

– I en tid hvor mye er litt mer krevende enn før koster det litt mer å finne den gode gamle julestemningen. Vi vil gjerne være med på å gi deg den beste starten på to av de mest magiske dagene i året, sier programleder Peter Moi Bubresko.

– Det er alltid stas å lede julesendingene; en julestrømpe fylt med gode intervjuer, god mat, god stemning, nydelig musikk – et hvileskjær for dem som er ferdige med forberedelsene eller som en god venn som heier deg fram mot mål mens du stryker, baker, pynter eller pakker inn presanger, sier programleder Vår Staude.

Peter og Vår får storfine julegjester i studio på Aker Brygge. Lille julaften kommer statsminister Jonas Gahr Støre. Samme dag kommer også artistene Bjørn Eidsvåg og Emma Steinbakken – begge aktuelle i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», som har premiere 1. januar.

Julemusikken i sendingen lille julaften er i de beste hender: Alexandra Rotan åpner programmet med «Når himmelen faller ned», Truls Svendsen og Charlotte Smith fremfører «Når julefreden senker seg» – låta de vant programserien «Norges nye megahit» med i fjor, og så kommer Turab og spiller juleballaden «Der du er». Turab er for øvrig aktuell i «Kompani Lauritzen» på TV 2 til våren.

Og julematen vies selvsagt også stor oppmerksomhet. Wenche Andersen og Christer Rødseth er sammen i kjøkkenet både 23. og 24. desember. Lille julaften løser de seernes ribbekriser og besvarer seerspørsmål, mens fokuset på julaften rettes mot dessertene.

Dikt, musikk, gjester og julereportasjer

I «God jul Norge»-sendingen på julaften møter vi =Oslo-selger og poet Sondre Foyn Gullvåg som leser egenkomponerte juledikt sammen med Eva Weel Skram. Eva fremfører også «Tid med mjuke pakkar».

Mari Maurstad kommer til julaften-sendingen sammen med sønnene Scott, Aslak og Stinius for både en god prat og julesang. Sammen med dem er også Malin, som Stinius møtte, og ble sammen, med i tv-programmet «Love IRL». Hun bor nå med Maurstad-klanen på fulltid.

Musikk blir det også med Kåre Conradi, som sammen med tre musikere spiller «It's Beginning to Look a Lot Like Christmas».

Kristin Gjelsvik er på plass for å snakke om sin første jul uten mann og barn, og at hun skal tilbringe julekvelden med å åpne huset for 25 fremmede.

Ingebrigt Steen Jensen kommer sammen med samboeren og sine to tenåringsdøtre. De forteller om sin julefeiring og om livet med Alzheimer-diagnosen.

Og så kommer YouTuberen Simen Andersen. I sommer opplevde han at lillebroren Daniel gikk bort, kun 18 år gammel. Begge var rammet av den sjeldne sykdommen Duchennes muskeldystrofi, og hadde YouTube-kanalen «Daniel og Simen» sammen.

I tillegg til gjester i studio, blir det innslag fra flere steder i landet: Reporter Malin Saue Johansen besøker en fjellkirke og en sykestue i Hallingdal, som begge er travle steder i juletiden. Og reporter Knut Torgersruud tar tempen på jula når han besøker arrangementet «Alternativ jul» i Oslo, der 800 frivillige står klare til å ta i mot gjester som av ulike grunner faller utenfor den tradisjonelle julefeiringen.

Programleder Peter Bubresko ser fram til disse to juledagene med «God jul Norge», selv om han gjerne også skulle vært hjemme med familien, hvor julen er ekstra spesiell.

– For meg personlig handler lille julaften og julaften like mye om bursdag som om jul. Tvillingene mine, Marie og Sebastian, fyller seks år 23. desember, mens samboeren min ble født på selveste julaften. At jeg er på jobb og ikke får vekket dem og gratulert dem på morgenen er jo litt leit, men dagen og kvelden er heldigvis lang, sier Peter.

Og Vår Staude satser på at årets jul blir en opptur sammenlignet med fjorårets versjon av høytiden.

– I år gleder jeg meg ekstra mye etter at jeg fikk korona like før jul i fjor og måtte tilbringe førjulstida mutt putt alene i isolasjon på fjellet. På grunn av korona fikk vi heller ikke feiret julen slik vi hadde gledet oss til i lange tider, sammen med alle barna. I stedet satt vi her og der, hver for oss for å unngå å smitte flere. Det var utrolig trist, forteller Vår.

Se «God jul Norge» på TV 2 Direkte og TV 2 Play 23. og 24. desember fra klokken 08.00!