Denne uka kan vi by på en spennende godbit som vi valgte å ta inn i siste liten. Etter å ha lest anmeldelser og omtaler av den norske dokumentaren «Ukjent landskap», visste vi at dette var en film vi absolutt måtte vise. Filmen høstet stor suksess på årets Sundance-festival, hvor den vant storjuryens pris for beste internasjonale dokumentar.

I filmen følger vi Maria og Nik, et par som har valgt å melde seg ut av «rotteracet». Sammen med sine fire barn lever de på en liten gård midt i skogen. Her får barna hjemmeundervisning og skolen omtales som et fengsel. De etterfølger drømmen om å leve i pakt med naturen og ha mer tid til hverandre.

Bamse og verdens minste eventyr (Premiere).

Bamse og verdens minste eventyr.

Alle, 1t 5min, Barnefilm, Animasjon

Splitter ny film om Bamse - verdens sterkeste bjørn!

Nalle-Maja er på piknik med familien, men føler seg ensom da ingen vil være med henne å leke. Når hun klarer å få i seg XYZ-saft og blir bitteliten, oppdager hun at det å være kjempeliten i virkeligheten er et kjempeproblem; Klarer de andre å finne henne, og er det mulig å gjøre noe stort selv om du er så liten som en maur?

Back to black (Premiere).

Foto: Dean Rogers / Dean Rogers

12 år, 2t 2min, Drama, Musikkfilm, Biografi

En feiring av en av det 21. århundrets mest ikoniske - og dypest savnede – musikkstjerner. BACK TO BLACK forteller den ekstraordinære historien om Amy Winehouse. Ved å male et levende bilde av Camden-gatene hun kalte hjemme og vise veien mot global berømmelse, hedrer BACK TO BLACK Amys kunstnerskap, vidd og ærlighet, i tillegg til å prøve å forstå demonene hennes. Et modig blikk på musikkindustriens "kjendismaskin" og en solid hyllest til et talent som man bare får oppleve en gang per generasjon.

Ukjent Landskap.

Ukjent Landskap.

Alle, 1t 23min, Dokumentar

Aldri før har en norsk dokumentarfilm vunnet den gjeveste prisen på Sundance. Ukjent Landskap konkurrerte mot 17 000 og vant storjuryens pris for beste utenlandske dokumentar.

På en liten gård omgitt av granskog bor en familie som har tatt et utradisjonelt valg – Maria og Nik og deres fire barn dyrker sin egen mat, har hjemmeundervisning og samsover. De lever ut drømmen om et fritt og uavhengig liv nær hverandre og naturen. Men så rammer tragedien dem, og verden de kjenner snus på hodet. Motvillig må familien endre sin livsstil og innrette seg det moderne samfunnet igjen.

Film er best på kino!

Kristian Moan, Støren kino.