Den enorme pengegaven kommer fra Gjensidigestiftelsen.

Pengestøtten skal gå til videreføring av prosjektet «Aktive sammen på tvers av generasjoner og etnisitet», som ble startet av Frivilligsentralen i 2022.

– Det var en gledens dag da Kirsti ringte på vegne av Gjensidigestiftelsen.

Det sier Trude Heggdal etter at hun overraskende mottok gavesjekken på vegne av frivilligsentralen.

Heggdal har vært daglig leder de siste 17 årene, men går nå ut av stillingen, etter at hun i oktober ble valgt som ny ordfører i kommunen.

Prosjektet mottok støtte også i fjor, og Heggdal er glad for at prosjektet nå kan videreføres.

– Disse pengene vil bidra veldig positivt for barn og unge i Midtre Gauldal. Det vil styrke ambisjonen min om at frivilligsentralen kan være en maurtue for positiv utvikling gjennom samarbeid i Midtre Gauldal. Vi er enkelt sagt superglade over Gjensidigestiftelsen raushet og interesse i vårt arbeid, sier den daglige lederen.

Nå skal prosjektet også ut i grendene i Midtre Gauldal.

Styrke tilhørigheten

Prosjektet «Aktive sammen på tvers av generasjoner og etnisitet» har som mål å styrke den sosiale tilhørigheten for innbyggerne i Midtre Gauldal.

Gjennom prosjektet etableres ulike aktiviteter i bygdesentrene i kommunen. Målgruppen er barn og unge som risikerer å falle utenfor de eksisterende fritidstilbudene.

Frivilligsentralen samarbeider med både grunnskolene og andre lokale lag og foreninger for å få dette til.

På sine hjemmesider oppfordrer Midtre Gauldal Frivilligsentral innbyggerne til å ta kontakt om de har behov for hjelp eller ønsker å hjelpe.

270 millioner

Kirsti Welander, kundevalgt i Gjensidigestiftelsen, hadde gleden av å overraske styret og daglig leder i frivilligsentralen med gavesjekken under et møte mandag.

Prosjektet ble tildelt 335.000 kroner i 2022, i år mottok frivilligsentralen hele 425.500 kroner. Her viser Kirsti Welander, kundevalgt for Gjensidigestiftelsen, frem gavesjekken for i år.

– Gjensidigestiftelsen støtter prosjektet fordi det bidrar til inkludering og forebygger utenforskap. Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper dette kan være til inspirasjon for andre.

I alt har Gjensidigestiftelsen delt ut omtrent 270 millioner kroner til prosjekter rundt om i Norge i 2023.

– I sørdelen av Trøndelag har 24 prosjekter fått støtte for til sammen nesten 7 millioner kroner, forteller Welander.