Maia Løkken fra Sokna IL har sammen med Tuva Grandetrø fra Skaun IL og Malin Skogstad fra IL Leik deltatt på NM og NC i skiskyting .

På fredag tok Malin Skogstad 2. plassen på NM Normal i K17, med 18 treff av 20 mulige. Tuva Grandetrø ble nummer 6 med 16 treff av 20 mulige, mens Maia Løkken ble nummer 10 med 15 treff av 20 mulige. I klassen deltok i alt 40 utøvere.

Diplom for feilfri skyting

Lørdag gikk jentene norgescup sprint, hvor Tuva ble nr 2 med 10 treff av 10 mulige. Malin tok deretter 3. plass med tilsvarende god skyting, som også gav uttelling i form av «Nuller-diplom» til både Tuva og Malin fra Norges Skiskytterforbund.

Årsbeste

Maia Løkken kom på 5. plass på sprinten, med 8 treff av 10 mulige. Dette er ny årsbeste for Sokna-skiskytteren. To av de fire foran på resultatlista skjøt fullt hus, så med litt hell på standplass kunne Maia fort ha sikret seg en pallplass.

Utfordrende konkurranseforhold

Det var krevende skyteforhold på konkurransene i Tromsø med mye ustabil vind, noe jentene mestret veldig godt. Det siste året har jentene trent godt og kan vise til betydelig framgang i forhold resultat fra Hovedlandsrennet for et års tid siden. Tuva og Maia går begge på toppidrett skiskyting ved Heimdal Videregående skole, mens Malin satser skiskyting ved Toppidrettsgymnaset på Lillehammer. Alle tre ligger an til å bli topp 15 i norgescupen totalt, hvor Malin akkurat nå ligger på en sterk 3. plass.

Aarhaug topp-10

Jentene var ikke de eneste som markerte seg i NM. Jens Borgar Aarhaug, som konkurrerer i 19-årsklassen, tok en fin 8. plass lørdag med 7 treff av 10 mulige.

Malin Heggvold i K17, Berit Solem Reitan i K18 og Odin Garli i Menn senior deltok også fra Sokna IL, men hadde ikke helt dagen på standplass.

Hjemmebane neste

Om en uke arrangeres Magnar Solberg-rennet og Trønder-Cupfinale i Hauka. Arrangøren Sokna IL ser frem til en trivelig helg og oppfordrer publikum til å ta turen og heie frem de lokale utøverne.