Midtre Gauldal Frivilligsentral sammen med Voksenopplæringa og Støren ski arrangerte aktivitetsdag i Frøsetmarka søndag 19. mars.

Dette var et åpent arrangement for alle som hadde lyst å komme seg ut i marka og være aktiv sammen med flere, ca. 160-170 små og store deltakere kom, noe vi er veldig godt fornøyd med.

Støren ski sørget for åpne toalett og skifterom for de som ønsket å prøve å gå på ski for første gang, samt ny tråkkede skispor og akebakke ned mot Litjvatnet. Frivilligsentralen har et lager med skiutstyr som det var mulig å få bruke for de som ikke har eget utstyr.

Det ble lagt ekstra til rette for å få med flyktninger uten bil på denne aktivitetsdagen ved å tilby skyss via voksenopplæringen. Frivilligsentralen hadde god dialog med kommunes drosjeeiere for å lage en god og tilrettelagt løsning, resultatet ble at rundt 60 flyktninger fikk skyss fra Singsås, Soknedal og Støren for å delta.

Det ble ordnet med flere bålpanner og grill slik at alle hadde anledning til å tilberede medbrakt mat, i tillegg ble det servert bålkaffe fra svartkjel.

Det var muligheter å gå natursti med premiering, prøve seg på langrennsski, ake i akebakken og prøve seg på samarbeidsski for å teste balansen, samt være ute og sosiale sammen med alle som kom.

Flere frivillige bidro med å skape stemning og glede med bålbrenning og praktisk bistand for de som ønsket å prøve ski for første gang. Stemningen var meget god, og værgudene sørget for oppholdsvær og enkelte solgløtt.

Sommeren 2022 fikk Frivilligsentralen en pengegave fra Soknedal historie og museumslag, øremerket inkluderingsarbeid. Det var disse pengene som brukt for å gjennomføre denne aktivitetsdagen til glede for både små og store deltakere.

Rita Sandmo og Trude Heggdal, Midtre Gauldal Frivilligsentral

(Fotos: Randi Rognes og Midtre Gauldal Frivilligsentral).