Det er ifølge Statens vegvesen spesielt på tre punkter mellom trafikkstasjonen på Storpynten og Ulsberg hvor jordmasser og vann har strømmet ut over veien og påført veien skader.

Seksjonssjef for drift i Statens vegvesen region midt, Bjørn Ove Rotlid, sier til Radio E6 torsdag morgen at fagfolk nå er på vei inn i rasområdet.

Onsdag kveld ble E14 mellom Stjørdal og Meråker er stengt på grunn av jordskred og flom. Lenger sør i Trøndelag ble E6 stengt mellom Berkåk og Ulsberg av samme grunn.

– Anbefalt omkjøring for E14 er fylkesvei 72 litt lenger nord i Trøndelag. E39 og riksvei 70, eller E39 og E136 er anbefalte omkjøringsveier for E6, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

De skriver at veiene forblir stengt gjennom natten. Vurdering om åpning blir tatt når det blir lyst.

– Det er bestilt geoteknikere som skal ut og se på veiene så snart det er lyst. Veiene åpnes ikke før geoteknikere går god for at det er trygt, sier seksjonssjef Bjørn Ove Rotlid i Statens vegvesen.

Vegvesenet oppfordrer samtidig folk til å følge med på vær- og veimeldinger. Nedbør, flom og jordskred kan føre til at flere veier blir stengt uten forvarsel.

– Styrtregn og dårlige værprognoser har gjort at Statens vegvesen de siste døgnene har hatt kontinuerlig patruljering av både E14 og E6, sier Rotlid.

Det er ventet mer nedbør sør i Trøndelag det neste døgnet, og lokalt kan det komme svært store nedbørsmengder, uten at meteorologene kan si nøyaktig hvor det vil komme mest nedbør.

Nedbøren er ventet å avta utover natta og tidlig på dagen torsdag.