Innovativ. Den nye ladestasjonen i Soknedal er også spesielt egnet for kjøretøy som har med campingvogner.

Det i forbindelse med åpningen av den nye Extra-butikken.

-Dette er like ved siden av E6 i det nye veistrekket som er opparbeidet av Nye Veier gjennom Soknedal, sier Stian Mathisen, næringspolitisk leder i Recharge.

Han har forventinger til at ladestasjonen blir mye brukt, og dette er bare én av mange offensiver Recharge har for videre utbygging i Norge.

-Utbyggingen fortsetter nå utover høsten, og vi er glade for at Soknedal er et av de nye stedene elbilister nå kan lade opp. Her kan 8 elbiler lynlade samtidig med en effekt på opptil 150 kilowatt. Til sammenligning lades vanligvis elbilen hjemme et sted mellom 3 og 6 kilowatt, så her er det snakk om høy effekt, sier Mathisen.

-Disse ladestasjonene vil komme både de som bor i området til gode, i tillegg til de mange forbipasserende. For oss er dette et særdeles godt egnet sted for en ladestasjon, legger han til.

I over ti år har ladeselskapet Recharge bygget og driftet ladestasjoner for norske elbilister. I 2012 var de først med å bygge hurtigladekorridorer mellom de største norske byene, og i 2018 åpnet Recharge Norges første lynladestasjon.

-I år har vi slått alle våre tidligere rekorder for utbygging. Før sommerferien startet, hadde vi åpnet 172 nye lynladere. Det vil si ladestasjoner som gir 150 kilowatts effekt eller mer, forteller Stian Mathisen.

Campingvogn-vennlig

Noe som gjør det nye ladestedet i Soknedal ekstra spesielt, er at det er nok plass til å bygge såkalte «øyer».

-Det vil si at laderne står midt på plassen så elbilister med for eksempel campingvogn eller andre hengere kan kjøre inntil fra siden, uten å måtte hekte av hengeren først. Dette vet vi at det elektriske campingfolket er spesielt glade for.