Far tå folk, et tidsskrift med lokalhistorie fra Singsås og Budal, er nå ute i handelen.

Årets utgivelse inneholder både luftige svev, gensermote anno 1940 og 1960-tallen og en artikkel om unnfangelsen til en litterær person – bare for å nevne noe. Forsidebildet fanger Berit Ingebrigtsdatter Endal i det hun går og strikker en dag i 1928, og en tråd i årets utgivelse, om ikke rød, er i ull. Den representerer håndarbeid, mote, næringsvei, omsorg, kreativitet og varme. Vakkert presenterer Oddgeir Grytdal denne tråden i første artikkel, en tråd som ikke bare er en, men to «iherdig hekta sammen maske for maske». Et annet tema godt representert er setra. Setra som et barndommens paradis, ikke minst fordi dette er mormor sitt rike, tegnes vakkert av Jan P. Solberg, og Aril Røttum gir innblikk i et seterliv for 80–90 år siden – ei morsom beretning som bygger på alle de nedtegnelser ei bu-bok (hyttebok) kan by på. I en elevtekst fra 1946/47, forfattet av Bjarne Forseth, blir vi tatt med på sledetur en vinterdag. Ferdens mål er setra.

Idrett er et annet temaområde for årets utgivelse. I et år med VM i fotball for kvinner har Mary Storliløkken og Berit Broen dukket ned i den lokale historien og skriver om damefotball i Budal I.L. Jens Arne Meistad forteller historien til Tågåfjellrennet, og Jens Bakken og Guro Rønningsgrind beretter om alle de hoppbakkene som en gang fantes i Budalen. Alle disse artiklene har flotte bilder som i seg selv forteller en historie om sportsånd, idrettsglede og sin tids utstyr.

Mye mer enn det som omtales over finnes i årets blad. Her er historien til hus, artikler om utvandring til nære og fjerne steder, skole- og sagbrukshistorie, artikler om uår og landemerker med mer. Far tå folk skapes i stor grad av sine skribenter, og heldigvis er de mange. Nevnes må også alle de som bidrar med fotografier. Årets utgave byr på mange bilder som tar sin tid på pulsen, melder utgiveren av tidsskriftet som er Singsås Museum og historielag og Budal Museumslag.