Betonglærling Marcus Losen Schjølberg fra Hovin var med helt til finalerunden og ble nummer to da Veidekke kåret årets lærling 2023. Han vant kr 7500 kroner, pluss en god porsjon heder og ære. Instruktøren og kollegene sier blant annet dette om Marcus:

-Marcus er en motivert lærling som har stor forståelse for faget og hans evne til å lese tegninger og modeller trekkes frem. Han prioriterer alltid jobb og forskyver enkelt på en pause om det skal til for å gjøre jobben ferdig. Marcus er godt likt av kolleger, tar ansvar under HMS-møter på morgenen og er en svært god kandidat til prisen som årets lærling fra Veidekke Bygg Trøndelag.

Kristoffer Wolff fra Ågotnes på Sotra ved Bergen er kåret til årets lærling 2023 i Veidekke. Kristoffer (19) er betongarbeider tilknyttet Veidekke Bygg Bergen. Med 210 lærlinger fra Finnmark i nord til Agder i sør er Veidekke en av Norges største lærlingebedrifter.

Som årets lærling i Veidekke fikk Kristoffer Wolff overrakt en sjekk på 15.000, - kroner av konserndirektør Anne Thorbjørnsen på Veidekkes lærlingedager i Oslo. Asfaltlærling Christian Listou fra Hønefoss og betonglærling Marcus Losen Schjølberg fra Hovin i Gauldalen var med helt til finalerunden og fikk hver sin sjekk på 7500,- kroner.

- Lærlingeordningen er en bærebjelke i Veidekkes rekrutteringsarbeid. Fagansvarlige i våre enheter passer på at opplæringen følger læreplaner og lærlingene har egne instruktører på prosjektene der opplæring foregår. Lærlingene er veldig viktige for oss fordi de er fremtidens fagarbeidere, samtidig er det en del av vårt samfunnsansvar å gi mange ungdommer den nødvendige praksisen for å kunne fullføre sin fagutdannelse, forteller kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke.

Veidekkes over 200 lærlinger i Norge er fra følgende faggrupper: Tømrere, betongarbeidere, asfaltarbeidere, blikkenslagere, vei- og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, murere- og flisleggere, tak- og membrantekkere, elektrikere, anleggsmaskinførere, industrimekanikere, anleggsgartnere, faglaboranter, anleggsmaskinmekanikere, automatikere, veidrift- og veivedlikeholdsarbeidere, yrkessjåfører, produksjonsteknikere, brønnborere fastland, signalmontører, banemontører og energimontører (KL).