–Dette er et produkt som vi ser at kunden etterspør og tilbakemeldingene er gode både på hvilestolen og produktet de får levert av våre konduktører om bord, sier administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind.

Innkjøpet gjør at det vil kommer flere premiom-vogner av typen som ellerede er tatt i bruk på Dovre – og Nordlandsbanen.

- Her får du et måltid servert ved setet, og det er mulig å bestille et utvalg varer (kalde retter og kald drikke) fra kafeen til sitteplassen. Varm drikke, vann og snacks er tilgjengelig gjennom hele reisen.  I tillegg får du nattogpakke som består av teppe, nakkepute, sovemaske og ørepropper, forteller Lind.

-Vi er svært glade for at Premium Pluss vognene med Borcad hvilestoler som SJ Norge leier fra Norske tog er så populærere hos de reisende, sier administrerende direktør i Norske tog Øystein Risan.

-Samarbeidet mellom Norske tog og SJ Norge om nye konsepter fungerer godt og de neste 4 Premium Pluss vognene vil bli levert til SJ Norge i september – oktober 2023, sier Risan videre.

-Vi er stolte og glade over å kunne tilby våre reisende enda flere Premium Pluss vogner og håper dette gjør at enda flere velger å reise klimasmart med tog, avslutter Rikke Lind.

Dette er planen for hvor de 4 nye Premium Pluss vognene skal settes inn:

Første vogn som kommer blir satt inn på Nordlandsbanen slik at vi kan kjøre med Premium Pluss vogner i begge dagtogene og også begge nattogene mellom Trondheim – Bodø – Trondheim.

De neste 2 vognene som kommer blir satt inn på Dovrebanen, slik at vi øker kapasiteten fra 30 hvilestoler pr. avgang til 60 hvilestoler pr. avgang.

Den siste Premium Plussvognen vil bli brukt som reserve. Denne vil bli satt inn som erstatning for Premium Plussvogner når de skal til planlagt vedlikehold .