Midtre Gauldal ASVO AS endrer navn til RUNA.

-Midtre Gauldal ASVO har vært gjennom en utviklingsprosess hvor målet var å utvikle en ny merkevare som er tydeligere knytta til bedriftens kjærneverdier - ressurser i utvikling og nærhet til arbeid, melder daglig leder Nina Pallin Lorier i Midtre Gauldal ASVO AS i en pressemelding.

Daglig leder Nina Pallin Lorier. Foto: Bjørn Ivar Haugen

Midtre Gauldal ASVO AS er en vekstbedrift og er heleid av Midtre Gauldal Kommune. Bedriften tilrettelegger for varig arbeid, har skoleelever i utplassering, jobber med arbeidsforberedende trening og tilbyr praksisplasser.

-Med en ny visuell identitet ønsker vi å løfte fram tilbudene våre til et bredere publikum, sier Pallin Lorier.

Som første steg i dette arbeidet ble det i fjor høst ble det utlyst en navnekonkurranse for Midtre Gauldal ASVO. Ei arbeidsgruppe var med på å vurdere 20 navneforslag.

Arbeidsgruppa besto av styrets leder Aina Midthjell Reppe, nestleder Egil Skjærvold, styremedlem og ansatt Asle Herreskilbred, ansatt Magni Vollum, samt Astrid Wolden fra Nordic Design Crew.

Midtre Gauldal ASVO blir til RUNA, som står for Ressurs, Utvikling, Nærhet og Arbeid. Det var ett av navneforslagene som skilte seg ut.

-RUNA er satt sammen av den første bokstaven i verdiene våre, som vi ønsket å knytte oss sterkere til. At RUNA er et navn mange kjenner fra før gjør at det kanskje kjennes mer personlig og nært for mange.

Nordic Design Crew har gitt RUNA en visuell identitet gjennom utforming av logo, fargepallett og å implementere den nye identiteten på aktuelle flater. Nordic Design Crew jobber for å skape formsterk og innovativ design- og merkevarebygging, med rotfeste i det tradisjonelle.

-I arbeidet med RUNA har vi fokusert på at formspråket skal være tydelig, trygt og energisk. Den nye identiteten skal inkludere et yngre publikum, noe som vi tenker vises i logoen og fargevalget, sier designer Astrid Wolden.

Slik ser den nye logoen til RUNA ut.

-Med nytt navn og frisk innpakning, har vi rigget oss for et godt samarbeid med NAV og andre aktører også videre. Runa speiler at vi tar nye steg inn i fremtidens arbeidsmarked, men de flotte folkene er de samme, sier styreleder Aina Midhjell Reppe som er styreleder i Midtre Gauldal ASVO.

-Vår kjernevirksomhet vil fortsatt være å bidra til at personer som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid eller utdanning, og at personer som står i fare for å falle ut av arbeidsmarkedet opprettholder jobben, sier Nina Pallin Lorier.

Aina Midthjell Reppe (t.v.) er styreleder og Nina Pallin Lorier daglig leder i Midtre Gauldal ASVO AS, som endrer navn til RUNA. Foto: Bjørn Ivar Haugen