- Dette er fantastiske nyheter for passasjerene, SJ Norges 430 ansatte og alle som brenner for en bedre jernbane. Vi gleder oss til å få enda flere kunder over fra fly til skinner nå, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind.

Trondheim-Oslo er en av de travleste flyrutene i Europa. De siste årene har SJ Norge lyktes med å få stadig flere til å velge klimasmart, før ekstremværet «Hans» tvang frem færre avganger og buss for tog på deler av strekningen.

At togene nå går som normalt igjen mellom Trondheim og Oslo er også gode nyheter for de reisende på Rørosbanen og de som reiser med tog på Nordlandsbanen som skal videre med Dovrebanens tog.

- Det er gledelig at broen nå er reparert raskere enn forespeilet og jeg vil takke Bane NOR for samarbeidet og innsatsen de har lagt ned. Dette har vært en tøff tid for alle som reiser med toget og vi takker for tålmodigheten, sier Rikke Lind.

På Dovrebanen vil det som tidligere bli seks togavganger hver vei, og fra den 22.mai kjører også nattogene.

Rørosbanen

På Rørosbanen betyr gjenåpningen av Randklev bru at SJ Norges kunder får tilbake sine daglige togavganger, med opptil seks avganger mellom Røros – Hamar inkl. direktetogene Trondheim – Røros – Hamar – Oslo.

- Nattogene har vært et stort savn blant mange kunder og kundene på Rørosbanen har hatt en stor belastning med kun to daglige avganger og mye buss for tog, sier Lind.

SJ Norge ønsker både faste og nye kunder hjertelig velkommen om bord på toget.