Antallet tilreisende til Røros er betydelig, og flyselskapet som trafikkerer ruten Oslo – Røros sørger nå for at det blir utvidet flytilbud til den tradisjonsrike Rørosmartnan 20. til 24. februar.

I år blir det ekstra flygninger midt på dagen tirsdag til fredag, samt på ettermiddagstid søndag 25. februar.

– Det er gledelig at Widerøe igjen stiller opp på bakgrunn av lokale behov, og øker kapasiteten slik at flest mulig får oppleve årets Rørosmartna, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes i Avinor.

Gudbrand Rognes. Foto: Hedda Hiller/Avinor

Med gode forbindelser til og fra Gardermoen, med både Norwegian, SAS, KLM osv., blir det enda enklere å komme seg på martna med Widerøe i år, noe Røros lufthavn tror publikum vil sette stor pris på.

– Dette gjør den unike martnasstemningen tilgjengelig for så mange flere, det er en opplevelse som selv de med lang reisevei bør kunne oppleve, sier reiselivsdirektør i Visit Røros og Østerdal, Tove R. Martens.

Med de ekstra flyene åpner opplevelsen seg for flere som vil reise på dagstur, selv for de som ikke har sikret seg overnatting. De travle Rørosgatene er som kjent kun en kort spark- eller spasertur fra flyplassen.

Martnasgeneral Lillian Sandnes er svært tilfreds.

– Ta med familien en dag i vinterferien, du rekker både kanefart, gode smaker og spennende opplevelser for liten og stor, sier Sandnes.

For å finne det beste reisetidspunktet for deg, anbefaler vi et søk på Widerøes nettsider eller i Avinors App, da det er seter tilgjengelig på flere tidspunkter.

Rutetidene til og fra Oslo lufthavn Gardermoen de aktuelle dagene er:

Tirsdag til fredag:

Fra Oslo: 0600 – 1135 og 1750.

Fra Røros 0705 – 1240 og 1855.

Søndag:

Fra Oslo: 1135 – 1400 og 1750.

Fra Røros: 1240 – 1510 og 1855.

Årsoppsummering for Røros lufthavn, 2023:

  • 17770 passasjerer, opp hele 31% målt mot 2022! Vi tror at stabilitet i tilbudet ut over året, god regularitet og krevende tider for jernbanen har løftet oss. Sammen med Widerøe har lufthavna levert.

  • 2037 passasjerer i desember, opp 45% målt mot samme periode i 2022. (Årets beste måned)

  • Betydelig forbedret regularitet målt mot 2022.