«Guro og Goggen». Guro Bonesvoll med hunden Lekåsens Goggen.

– Da kan vi gratulere Guro og Goggen med en særdeles sterk tredjeplass under UM løshund, skrev Sør-Trøndelag Elghundklubb på sine sider onsdag kveld.

Det etter at Guro Bonesvoll (18) fra Budal fikk hele 88 poeng under konkurransen. Det var like mange poeng som andreplassen fikk, men på grunn av at hunden Goggen er året eldre, ble det tredjeplass på teamet fra Budal.

-Det var mange flinke hunder der, så det å komme på tredjeplass var veldig artig, sier Guro.

Guro Bonesvoll (til høyre) tok tredjeplass under ungdomsmesterskapet i løshund.

– Imponerende

Ungdomsmesterskapet, som er et norgesmesterskap for ungdomsklassen, ble arrangert av Buskerud Elghundklubb. Tirsdag var det innsjekk av hunder, middag og offisiell åpning.

Dagen etter var det duket for jaktprøve-konkurransen.

– Der det er en dommer som ser på hvor flink hunden er til å jobbe med elg. Det er forskjellige moment en skal innom, også gis poeng ut ifra disse, sier Guro.

Av de 20 ekvipasjene (hund og fører) som deltok på konkurransen, var det kun én som ikke fant elg.

– Imponerende resultater av ungdommene i elghundnorge, skriver Sør-Trøndelag Elghundklubb.

Kjentmann Odd Arne Teksle (fra venstre), Guro Bonesvoll og dommer Eirik Karlsen.

-Spille hunden god

Guro har vært med foreldrene på jakt så lenge hun kan huske, men har aldri selv gått jaktprøve, før konkurransedagen.

– Jeg var ganske nervøs kvelden før. Man vet aldri hvordan det går. Det er jo elgen som bestemmer veldig mye. Men hunden fant elg ganske fort. Da ble jeg litt lettet, og prøvde å kose meg å ta resten av dagen som en vanlig jaktdag.

Hunden Goggen har familien trent sammen.

– Det skal sies at det er hunden som gjør mesteparten av jobben, så det å ha en flink hund har mye å si. Som hundefører må en prøve å spille hunden god.

Guro ser ikke bort fra at hun kommer til å delta på et mesterskap igjen senere.

Guro Bonesvoll, hunden Lekåsens Goggen og kjentmann Odd Arne Teksle under jaktprøven.
Vinner ble Jonas H. Roland (midten) med hunden Sigderdammens I-Eira (92 poeng). Andreplassen gikk til Annika Martinsen Holth (til venstre) med hunden Koimyra’s Gregers (88 poeng). Tredjeplassen gikk til Guro Bonesvoll med hunden Lekåsen’s Goggen (88 poeng, pga alder ble han nr 3).
Guro (til høyre) hadde mamma Eli Haugum og pappa Halvor Bonesvoll med seg til konkurransen i Buskerud. Det var stor stas for de jaktinteresserte foreldrene å se datteren på pallen.