I motsetning til artisten Gothminister har ikke korist Hege Rødfjell fra Drøbak sunget foran et publikum så stort som 8500, som er det som får plass i Trondheim Spektrum.

Storgleder seg

– Det er et kjempeprivilegium å få lov til å være med på dette. Og jeg kjenner ydmykhet og skrekkblandet fryd. Jeg har sunget for 3 millioner lyttere, men de så jeg ikke. Så 8500 i salen … Jeg storgleder meg, forteller Rødfjell til NTB.

Hun er med på framføringen av «We Come Alive», som er bidrag nummer tre. I kontrast til den sterkt og til dels skummelt sminkede artisten Gothminister består scenedekoren av rosa stoff, et dukkehus og to medvirkende barn – i tillegg til dansere og korist. To Begge barna kommer fra Drøbak, og det gjør også én av danserne.

Fra Drøbak til hjembyen

Margaret Berger er hun nummer seks på scenen. Hun bor i Drøbak, men kommer fra Trondheim.

– Det er noe spesielt med hjembyen. Jeg har bodd i Trondheim. Jeg har hatt kjærlighetssorg i Trondheim. Så det er en by som bærer som bærer så mye historie for meg, sier Berger til NTB.

Samtidig kan hun fortelle at hele familien er med oppover.

– Det er helt nydelig å komme opp hit, men jeg savner jo Drøbak, sier artisten.

I finalen framfører hun «Oblivion». Berger representerte Norge i 2013. Da var Eurovision-finalen i Malmö, slik den også er i år.