Sandefjord klatret opp til 28 poeng, og de kan få fortsette på det øverste nivået også neste sesong om de gjør jobben selv i de to siste serierundene.

Gjør de jobben selv spiller det ingen rolle hvordan nedrykksrivalene gjør det.

Søndag var de flere hakk bedre enn Rosenborg og la grunnlaget etter en fartsfylt og god 1. omgang.

Rosenborg ble rundspilt i forkant av 1-0-scoringen som endte med at Vetle Walle Egeli knallet ballen i mål opp i lengste vinkel fra rundt 12-13 meters hold. Det var en skikkelig perle av Sandefjord.

Skumle

Bare minutter senere hadde Sandefjord en avslutning i stanga fra kloss hold av Danilo Al-Saed etter rufsete forsvarsspill av Rosenborg.

Jakob Dunsby pirket inn 2-0 etter at Sandefjord hadde tråklet seg enkelt forbi Rosenborgs statiske midtforsvar.

Ledelsen ble ikke mindre fortjent da Sandefjord la på til 3-0 på overtid i 1. omgang. Det målet kom på straffespark av Alexander Ruud Tveter.

Sandefjord var flere hakk bedre enn Rosenborg i de første 45 minuttene.

16 år gamle Sverre Nypan var nærmest for RBK. Han burde ha utlignet i det 14. minutt, men skuddet gikk i tverrliggeren og over fra svært gunstig hold mens han var helt upresset.

Løft

Rosenborg hevet seg markant etter pause, og det tok bare fire minutter før Rasmus Wiedesheim-Paul reduserte med en stupheading. 72 minutter var spilt da unggutten Håkon Røsten smelte inn 3-2 etter en corner og en aldri så liten keepertabbe av Hugo Keto.

Sandefjord klarte å holde unna i de siste 20 minuttene, og da endte det med hjemmeseier.

Sandefjord møter Stabæk i neste serierunde. De avslutter hjemme mot Lillestrøm. Rosenborg avslutter sesongen med kamper mot Strømsgodset og Viking og har sikret seg nok poeng til at de ikke havner i nedrykksstrid.