26-åringen, som har artistnavnet Miia, framfører «Green Light» og er femte artist på scenen.

– Det kjentes helt fantastisk å stå på den scenen. Jeg har drømt om å stå på en sånn scenen siden jeg var liten, så det er helt uvirkelig å endelig få gjøre det, sier Miia til NTB

Kragerø og Tønsberg

Hun er fra Kragerø, men har også bodd lenge i Tønsberg og betegner begge byene som hjemme.

I finalen venter et publikum på 8500 i salen.

– Jeg kommer ikke til å vite hvordan det føles før jeg står der og ser alle de menneskene. Det er jo det største publikumet jeg noen gang har spilt for. Og jeg tror virkelig at det kommer til å gi meg så mye. Det er bare et eller annet med energien når folk samles og hører på musikk og finner glede i det sammen. Så nå blir det bare enormt mye glede, sier Miia.

Torsdag hadde artistene de første prøvene i finalearenaen Trondheim Spektrum.

Miia forteller at hun kjenner seg mer og mer klar og trygg for hver dag. Slik var det ikke i forbindelse med delfinalene, som ble holdt hos NRK i Oslo.

– Første gang på Marienlyst fikk jeg en skikkelig knekk, for det ble så overveldende. Jeg fikk ikke den nå. Men jeg kommer nok til kjenne mer nerver etter hvert, sier Miia.

Pirker på ting

Etter prøvene torsdag fikk artistene se opptak.

– Jeg følte at det gikk veldig bra. Men vi pirker jo på ting, og jeg ser at jeg kan gi enda mer i bevegelsene. Det skal opp noen hakk til. Det er ikke 100 prosent ennå, det er kanskje 70, eller noe sånt, sier Miia beskjedent.

Hennes favorittparti i låten er det hun kaller «laserskogen». Der sitter hun på kne og synger omgitt av grønne lysstråler.

– Det viktigste for meg som artist er å være ekte og meg selv. Og i det øyeblikket er det veldig sårbart, så jeg liker det godt, forteller Miia.

Tre fra Telemark

I årets finale er det faktisk to artister fra Kragerø. I tillegg til Miia deltar Ingrid Jasmin med låten «Eya».

Og halvparten av duoen bak låten «Judge Tenderly of Me» er også fra Telemark, med Anne Fagermo fra Akkerhaugen.

– Jeg håper at folk stemmer enten på meg eller andre telemarkinger, sier Miia.