Tønseth vrengte av seg startnummeret før mandagens målgang på den 3. etappen av langrennstouren uten å fullføre den 18. utgaven av Tour de Ski. 2024 startet langt fra optimalt for ham.

Streptokokksykdommen han pådro seg i italienske Lavazzé i oppladningen hang tydeligvis lenger i enn noen hadde tenkt. Heller ikke Tønseth selv.

– Det er skremmende. Det er helt dødt. Jeg er bekymret, for her er det noe som ikke stemmer, sa en uvant lavmælt trønder i pressesonen.

Det er usikkert når landslagsløperen kan være tilbake i sporet igjen.

– Jeg må ta de testene jeg kan ta når jeg kommer hjem. Det har i hvert fall skjedd et eller annet i jula, mente han.

Tønseth trodde ikke at touren skulle ende på dette viset.

– Jeg følte meg grei opp mot terskel i dagene opp mot touren, men det er noe annet å gå renn. Det er ikke noe å hente opp mot maksnivå. Jeg skal ta de blodprøvene jeg kan og se hva jeg kan finne ut.

Årets første dag ble tung for den rutinerte 32-åringen.

– Det er fryktelig kjedelig, men jeg må bare tenke på helsen. Jeg må finne ut hva det er og nullstille, for jeg kjenner ikke igjen meg selv.

Matlysten er heller ikke der den skal være.

– Jeg fikk streptokokker og gikk en tre-fire dager uten mat, Jeg har ventet på at sulten skulle komme tilbake, men jeg sliter med å få i meg nok mat. Det er også mulig at kroppen har reagert på penicillinet, sa Tønseth.