Havarikommisjonen skal se nærmere på togulykken i Bergen

Havarikommisjonen kommer til Bergen i dag for å undersøke togulykken, der et godstog sporet av ved Arna stasjon i går kveld. Krimteknikere kom til stedet i natt.

Politiet fikk melding om ulykken ved 19.15-tiden. Det var et godstog med 25 vogner som hadde sporet av og førte til full stopp i togtrafikken.

Verden slukker lysene i en time

En rekke bygg verden rundt slukker lysene i forbindelse med kampanjen Earth Hour som arrangeres av Verdens naturfond.

Holmenkollen nasjonalanlegg, Grand Hotel Oslo, Det kongelige slott, Rockheim i Trondheim og Clarion Hotel The Hub er blant byggene som deltar på kampanjen i Norge.

I Norge markeres Earth Hour mellom klokken 20.30–21.30.

Nye nominasjonsvalg i USA

I dag arrangerer Det republikanske partiet nominasjonsvalg i delstaten Louisiana, mens Det demokratiske partiet holder nominasjonsvalg i delstaten Missouri.

Det gjenstår fortsatt nominasjonsvalg i flere delstater. Disse skal holdes i april og mai, før de to partiene holder landsmøter i sommer. Utfallet av de gjenværende nominasjonsvalgene er nærmest gitt på forhånd. Sittende president Joe Biden og tidligere president Donald Trump antas å bli kandidatene i årets presidentvalg 5. november.

Presidentvalg i Slovakia

Slovakia gjennomfører i dag presidentvalg. Peter Pellegrini, som er en nær alliert av statsminister Robert Fico, regnes som favoritt. Fico, en venstrepopulist, tiltrådte i fjor og leder det sosialdemokratiske partiet Smer-SD. Utbrytere fra partiet hans dannet i 2020 det nasjonalistiske sosialdemokratiske partiet Hlas-SD med Pellegrini som partileder. Pellegrini har selv vært statsminister i Slovakia. Blir han valgt som president, får han en rolle som i stor grad kun er seremoniell.

Therese Johaug gjør comeback

Det er knyttet stor spenning til tremila i kvinnenes norgesmesterskap i langrenn, når Therese Johaug igjen står på startstreken.

Tirsdag uttalte 35-åringen til NRK at den vil gi en viktig pekepinn på hvor hun står før et eventuelt comeback før VM i Trondheim neste år. Den tidligere langrennsdronningen ga seg på toppnivå etter 2021/2022-sesongen.

Storoppgjør i landslagsfotball

Flere store nasjoner møtes til privatlandskamper i fotball i dag.

Blant annet får England besøk av Brasil på Wembley, mens Tyskland reiser til Lyon for å møte Frankrike.