– Det er alltid stas å kunne snakke om at Arbeiderpartiet fikk flere medlemmer i fjor. Men vi må være mer presise, folkens: Nye arbeiderpartimedlemmer flest kommer til Trøndelag. Og for å være enda mer presis: Nidaros har vervet veldig mange, sa næringsminister Jan Christian Vestre i sin tale til fylkesårsmøtet i Trøndelag lørdag, ifølge Adresseavisen.

Det mye omtalte Nidaros-lokallaget ledes av Arbeiderpartiets tidligere nestleder Trond Giske. Lokallaget bidro desidert mest til at Arbeiderpartiet kunne skilte med medlemsvekst nasjonalt i fjor.

– Vi har hatt betydelig medlemsvekst i Trøndelag, og i ett lokallag. Det skyldes stor aktivitet og god medlemspleie. All ære til Nidaros for det, sa Ingvil Kjerkol i sin tale til årsmøtet.

Hun er både helseminister og leder i Trøndelag Ap.

Årsmøtet i Trøndelag Ap skal blant annet velge nominasjonskomiteer, som igjen skal lede arbeidet med å finne kandidater til Stortinget i neste periode.

Da Trondheim Arbeiderparti, som Nidaros er del av, nylig holdt sitt årsmøte ble det en del bråk og strid om posisjoner.

Da Kjerkol ankom helgens møte, sa hun til Adresseavisen at hun håper de politiske sakene havner i sentrum.

– Jeg håper og tror vi får et godt årsmøte der det ikke handler om konflikter mellom enkeltpersoner. Det er ingenting som tyder på det i oppkjøringen til årsmøtet, sa hun.