Diggins gikk raskest hele veien på 10-kilometeren og henviste hjemmehåpet Ebba Andersson til annenplassen. 23,1 sekunder skilte de to i mål.

– Tusen takk til skismørerne. Det føltes som jeg fløy framover. Jeg tror denne løypa var laget til meg. Jeg kjente meg som en racerfører i utforbakkene, sa Diggins til Viaplay.

Bak den amerikanske vinneren var det igjen Sverige som havnet i fokus. Etter Andersson fulgte lagvenninnene Moa Ilar og Emma Ribom.

Seieren til Diggins, som var hennes 15. i verdenscupen, kom bare en uke etter at hun kom blodig til mål under åpningsrennene i finske Ruka. Da måtte hun ha tilsyn etter å ha fått en stav i ansiktet underveis.

De norske jentene var aldri i nærheten av å få med utfallet av lørdagens renn å gjøre. Lotta Udnes Weng ble beste norske på sjetteplass. Den delte hun med Diggins-lagvenninne Rosie Brennan.

Har følt på presset

– Jeg følte meg bra. Det var gøy å gå, og jeg følte jeg kunne trykke til, sa Udnes Weng til Viaplay.

Traseen i Gällivare var nesten skreddersydd for henne.

– Jeg har fått høre hele uka hvor bra denne løypa skulle passe meg. Det har nesten vært litt irriterende. Det føles nesten som om folk har prøvd å psyke meg ut, men jeg får tåle det, sa Nes-jenta til Viaplay.

Udnes Weng var slått med hele 52 sekunder av den amerikanske vinneren.

Anne Kjersti Kalvå ble nummer åtte, ytterligere fire sekunder bak Diggins.

Deretter fulgte Heidi Weng og Kristin Austgulen Fosnæs på 9.- og 11.-plass.

Fosnæs imponerte

Rekruttlandslagsløper Fosnæs fikk sin verdenscupdebut forrige helg og har benyttet mulighetene svært godt. Lørdag var hun ikke mer enn et drøyt halvminutt bak en plass på pallen.

– Jeg er bare superhappy, smilte bærumsjenta til Viaplay.

Heidi Weng hadde på sin side en negativ utvikling på sitt løp. Veteranen tapte mye mot slutten og falt på resultatlistene.

Astrid Øyre Slind og Margrethe Bergane ble henholdsvis nummer 14 og 16.