Frankrike vant med 15,7 sekunder ned til det norske stafettlaget. Italia ble treer med 39,7 sekunder opp til franskmennene.

Det norske laget besto av Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold.

Kvartetten måtte bruke sju ekstraskudd mot Frankrikes fem.

Tandrevold gikk ut på ankeretappen med 8,6 sekunder opp til Frankrike i tet. På vei ut fra siste skyting var det 13,8 sekunder som skilte, og det forspranget greide hun ikke å hente inn.

Bø var førstemann ut på det norske laget, og 35-åringen leverte to fulle hus på standplass. Han var i front sammen med Sveits da han vekslet med lillebror Thingnes Bø.

Stort forsprang

Verdenscupvinneren fra forrige sesong trengte to ekstraskudd for å plaffe ned den ene blinken på liggende skyting. Dermed snek Frankrike seg foran.

30-åringen fra Stryn var likevel langt mer treffsikker enn konkurrentene på sin stående serie. Dermed fikk han et forsprang på 17,9 sekunder ned til Tyskland da han sendte Knotten ut i løypa.

Knotten trengte tre ekstraskudd på stående skyting. Det gjorde at luken på over halvminuttet knappet helt inn, og Frankrike gikk først ut på ankeretappen.

Sesongstart i Sverige

Tidligere lørdag ble det også avholdt en parstafett. Sturla Holm Lægreid og Juni Arnekleiv sikret 2.-plass bak Sverige.

Søndagens normaldistanser blir de første individuelle rennene i den nye verdenscupsesongen.

Östersund er base for skiskyttereliten fram til og med søndag 3. desember. Etter det flytter verdenscupen seg til Hochfilzen i Østerrike.