Valnes har virket tilnærmet utilnærmelig i sesongåpningen og tok sin annen verdenscupseier på den legendariske skistadion i Nord-Finland.

– Det var veldig bra i dag. Jeg traff veldig godt i finalen, og det er viktig i sprint. Jeg var litt ekstra nervøs, sikkert fordi jeg gikk bra på Beito, og at jeg visste at formen er bra. Det er ikke feil å være nervøs, sa Valnes til Viaplay.

Ekspertene i studio var også imponert over nordlendingen.

– Han var helt rå og sterk gjennom hele dagen. Han har vist god form og var en av favorittene, sa Viaplay-ekspert Marit Bjørgen.

Rusten

Franske Richard Jouve tok 2.-plassen foran Johannes Høsflot Klæbo på 3.-plass.

Klæbo har vært koronasyk den siste tiden og virket ikke å være helt på topp i Ruka.

– Jeg har gode følelser, men slet i finalen. Jeg fikk ikke med meg farten inn i bakken og gikk på feil side. Jeg var litt rusten, men alt i alt er jeg greit fornøyd. Det er godkjent. Du kan ikke gi Valnes forsprang i bakken. Da klarer jeg ikke å slå ham, sa Klæbo.

Ansgar Evensen og Matz William Jenssen ble nummer fem og seks.

Mye styr

Harald Østberg Amundsen ble femtemann i den første semifinalen, og da ble det ingen finale på allrounderen. I det samme heatet ble Even Northug nummer tre, men tiden var ikke god nok til finale.

– Det var mye styr og litt kjedelig at en finne kjørte over skiene mine. Jeg kan ikke annet enn å se framover, sa Northug til Viaplay.

Håvard Solås Taugbøl sluknet på sin side i det andre semifinaleheatet og endte sist der.

Pål Golberg røk ut etter kvartfinalen. Han endte på tredjeplass i sitt heat, og tiden var ikke god nok til å avansere som «lucky loser».

Svenske Marcus Grate var best i prologen, men falt i kvartfinalen.

Lørdag er det 10 kilometer klassisk på programmet i Ruka. Der stiller Erik Valnes som en av de aller største favorittene.