Svarfrist for Norwegian og Widerøe

Norwegian og Widerøe har frist med å svare på Konkurransetilsynets foreløpige vurdering av førstnevntes oppkjøp av Widerøe. Tilsynet mener et oppkjøp vil svekke konkurransen i det norske flymarkedet og vurderer å avslå oppkjøpet. Siste frist for Konkurransetilsynets endelige konklusjon er 3. januar 2024, men en avgjørelse kan komme før dette.

Jon Fosse møter ungdommer i Rinkeby

Nobelprisvinneren i litteratur møter barn og ungdommer i biblioteket i drabantbyen i Stockholm. De presenterer et sceneprogram der de viser arbeidet med nobelprisen og litteraturprisvinnere. Bibliotekbesøket er en tradisjon for litteraturpris-vinnerne som går tilbake til 1988.

Gaza-møte i Sikkerhetsrådet

På oppfordring fra FNs generalsekretær António Guterres skal Sikkerhetsrådet nok en gang diskutere krigen på Gazastripen. De forente arabiske emirater har levert inn et nytt resolusjonsutkast med oppfordring til våpenhvile i Gaza.

Sikkerhetsmøte for USA, Sør-Korea og Japan

Sør-Koreas, USAs og Japans nasjonale sikkerhetsrådgivere møtes i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Der skal Cho Tae-yong, Jake Sullivan og Takeo Akiba diskutere situasjonen på Koreahalvøya etter at Nord-Korea skjøt opp en spionsatellitt. Møtene varer til søndag.

Norge jakter sin femte strake i håndball-VM

Norge møter Slovenia hjemme i Trondheim i håndball-VM. De elleve tidligere møtene mellom lagene har alle endt med norsk seier. De norske jentene har så langt vunnet alle sine fire kamper i turneringen. Norge er tittelforsvarer i VM etter seieren i Spania for to år siden.