Det er svenske SVT som har intervjuet den tidligere skikongen Northug om det som på mange måter har vært hans arvtaker i langrennsløypa.

Northug peker på at det finnes både likheter og ulikheter mellom ham selv og Klæbo. Som ung hadde Northug sin fremste styrke i avslutningen på tre og fem mil lange konkurranser. Klæbo viste seg derimot tidlig som en fremragende sprinter.

– For det første har han tatt sprintene til det neste nivået, noe man ikke trodde var mulig. Og det var jeg aldri i nærheten av, sier Northug til SVT.

Han henviser til at Klæbo så langt i karrieren mangler et mesterskapsgull på de lengste distansene. I Planica-VM sist vinter ble det sølv på femmila og tremila.

Inneværende sesong er mesterskapsfri. Høydepunktet, Tour de Ski, venter i tiden som kommer. Der tror Northug at Klæbo går til topps.

– Han var sterk i Trondheim (prøve-VM) og tok trippelen der, og siden har han reist til Davos (treningsleir) og kjører samme opplegg som i fjor, så han føler seg veldig trygg nå, tror trønderen.

Tour de Ski starter 30. desember og varer til 7. januar. Toblach, Val di Fiemme og Davos er arrangører.