Mandag startet rettssaken mot mannen i Trøndelag tingrett. Han er tiltalt for drapet på Leif-Arne Nicolaisen (58) fra Bodø, som ble funnet drept i tiltaltes leilighet 21. mai i fjor.

Tiltalen beskriver at mannen stakk Leif-Arne Nicolaisen gjentatte ganger i hodet og i overkroppen med en kniv, og at offeret døde av forblødning, skriver Trønder-Avisa.

Mannen benekter ikke handlingen, men erkjenner ikke straffskyld.

– Slik han må forstås, handlet han i selvforsvar, sa aktor, statsadvokat Eli Reberg Nessimo, i sin innledning.

Ifølge aktor hadde tiltalte og avdøde sett hverandre sporadisk i forbindelse med at de jobbet på samme anlegg, men de kjente ikke hverandre eller hadde kontakt utover det.

Politiet mener at tiltalte, avdøde og en tredje person dro fra en bar i 2.30-tiden 21. mai. Sistnevnte kjente heller ikke de to, men ble med på nachspiel hos tiltalte. Han dro derfra i 5.30-tiden søndag morgen.

Aktor er tydelig på at de vet lite om det som skjer i leiligheten etter at vitnet dro.

Kvelden etter i 19.30-tiden ringte tiltalte til søsteren sin og fortalte at han hadde drept en person som lå hjemme hos ham. Like etter kom hun og varslet politiet, skriver NRK.

Mannen ble pågrepet klokken 20.11 samme kveld. Bildet som politiet tok av mannen den dagen, viser flere sår og skader, blant annet i ansiktet.

Den tiltalte mannen skal forklare seg i retten mandag ettermiddag.