Konkurransen starter i Holmenkollen til helgen, men det blir uten treneren, bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Trenerteamet og støtteapparat har med stor innsats prøvd å komme til enighet om en ryddig gjennomføring av Raw Air. Vi respekter at noen løpere synes det er prestasjonshemmende hvis jeg fyller min rolle i bakken. I samspill med teamet skal jeg bidra så godt jeg kan hjemmefra slik at turneringen blir en suksess, sier Stöckl.

Stöckl har ikke vært til stede under noen verdenscuprenn siden kritikken mot ham ble kjent i midten av februar. Da tok hopperne til orde for at de ønsker et nytt team inn mot den kommende VM-sesongen.

Siden den gang har partene flere ganger ytret seg i mediene om saken, der Johann André Forfang har vært hoppernes talsmann.

Assistenttrener Magnus Brevig har i mellomtiden hatt treneransvaret, og det skal han ha også under Raw Air.

Rennene i Oslo til helgen markerer starten på årets Raw Air-turnering. Den fortsetter i Lillehammer, Trondheim og Vikersund i neste uke.

Det gjenstår snaut tre uker av årets verdenscupsesong. Hvordan veien blir videre etter denne sesongen, kan ikke Stöckl si så mye om.

– Vi har fortsatt dialog med skiforbundet, sa Stöckl til NTB torsdag.

Østerrikeren har kontrakt til etter OL i 2026. Han har siden 2011 ledet de norske hoppherrene med stor suksess. I år har imidlertid laget slitt med å vinne renn.

Forfang tok herrenes hittil eneste verdenscupseier i Willingen i starten av februar.

Sesongen avsluttes med skiflygingsrenn i Planica 21.-24. mars.