Kampen i hovedstaden endte 0-0.

Brann-spiss Bård Finne ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

Ødegaard måtte også forlate kunstgresset og ble sendt til legevakten, hvor han ble lappet sammen.

– Alt er bare fint. Jeg har sydd ti sting der jeg fikk et ti centimeter langt kutt. Jeg er ikke kvalm og ikke svimmel. Alt er etter forholdene bra! sier Ødegaard.

Ødegaard ble erstattet av 17 år gamle Henri Sørlie. Han fikk sjansen ettersom 2.-keeper William Da Rocha er skadd. Sørlie ble kastet til ulvene og fikk en god historie å fortelle på skolen mandag.

17-åringen sto med til sammen seks kamper i 3.-divisjon som eneste erfaring på seniornivå før søndagens ilddåp.

– Dette var gøy. Jeg tenker først og fremst på Emil, og at det går bra. Når man først kommer innpå, så føler jeg meg ganske trygg utpå der. Jeg spiller det som en vanlig kamp, egentlig, sa Sørlie til TV 2.

Debatten herjer

Finne hevet foten og var først på ballen, men satte også knottene i ansiktet til Ødegaard.

Mye har allerede blitt sagt om utvisningen.

– Finne er jo tydelig først på ball, og keeperen kommer stupende inn i foten hans lenge etterpå. Keeperen er altfor sent ute i situasjonen, sa TV 2-ekspert Morten Langli.

– Det er fryktelig keeperspill. Og så skal Bård Finne bli utvist for det der? spurte han videre.

Han ble fulgt opp av kollega Yaw Amankwah:

– Det kan settes en farlig presedens om det tillates å gå inn på den måten. Det kan åpne for enda flere hodeskader, sa Amankwah.

Snudde

– Jeg synes ikke det der skal være rødt kort til Bård Finne. Han pirker i ballen, en lobb uten å komme med mye fart. Så kommer keeper stupende altfor sent ut og skaper den farlige situasjonen. Jeg lander på at det ikke skal være rødt, sier Jonas Grønner, tidligere eliteseriespiller og nå fotballekspert, i Bergensavisen.

Grønner mente først at det var rødt kort til Finne før han snudde.

– Denne konkrete situasjonen er grei og vill alltid være rødt kort i min bok når konsekvensen av den høye foten blir at den treffer et hode, sier fotballekspert Carl-Erik Torp til NRK.

Jevnt

Utvisningen gjorde at kampen ble jevnere enn det som kanskje var antatt.

Branns Niklas Castro var nærmest i den første omgangen, men hans avslutning gikk langt utenfor.

Hjemmepublikummet på Ekeberg kunne dermed juble for poeng. Den nyopprykkede klubben fortsetter å imponere i eliteseriedebuten og ligger på 10.-plass etter fem serierunder.

Brann ligger på 3.-plass og tar imot Rosenborg i neste runde. KFUM reiser til Haugesund.