Det ble ifølge avisen kjent på et allmøte i RBK tirsdag ettermiddag. Nedbemanning ble der nevnt blant sparetiltakene.

Trønderklubben må fjerne opp mot ti stillinger. I tillegg må alle i administrasjonen med inntekt på over 6G (6 x grunnbeløpet i folketrygden) gå ned 10 prosent i lønn. En slik inntekt tilsvarer i år beløp som er over 711.720 kroner.

– Dette er veldig alvorlig, og noe vi har jobbet veldig hardt for å unngå. Men vi ser dessverre at det ikke er noen vei utenom, sier Rosenborgs daglig leder Tore Børseth Berdal til Adressa.

Rosenborg lider økonomisk av at klubben ikke har spilt gruppespill i Europa siden høsten 2019. Den har heller ikke vunnet verken Eliteserien eller cupen de siste fem sesongene.

Fra før er det kjent at RBK går inn i det kommende overgangsvinduet med en føring om at spillere må selges før nye kjøpes inn. Klubben har tidligere uttalt at likviditeten er utfordrende.

Berdal forteller til Adresseavisen at styret har gitt ledelsen i oppdrag å få lønnskostnadene ned med 7,5 millioner kroner.

– Rosenborg som klubb er i dag rigget for å spille gruppespill i Europa i fire av seks år. Nå har vi ikke gjort det siden 2019 og skal heller ikke gjøre det i 2024. Det får noen konsekvenser for klubben, sier Berdal.