Det ble klart da landslagssjef Thorir Hergeirsson og hans assistent Tonje Larsen presenterte sine utvalgte til mesterskapet tirsdag.

Totalt 18 spillere er med.

Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassen den siste tiden. Katrine Lunde pådro seg nylig en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League. I etterkant kom det rapporter om at VM kunne være i fare.

Silje Solberg-Østhassel ble mamma i august og har fortsatt ikke spilt en håndballkamp etter fødselen.

– Hvis Katrine blir frisk i tide, er hun med. Vi vet ikke. Skaden er krevende, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Det er en del spørsmål rundt målvaktposisjonen, la han til.

Har en vei å gå

Hergeirsson har tatt ut Storhamar-målvaktene Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok. I tillegg er Bucuresti-proffen Marie Davidsen med.

– Dersom Katrine ikke blir klar, er i utgangspunktet begge Storhamar-jentene med, sa landslagssjefen. Davidsen er med uansett.

Helt utelukket er det heller ikke at Silje Solberg-Østhassel spiller VM.

– Hun er ikke tilbake etter fødsel ennå og har en vei å gå. Men hun er på lista vår, sa Hergeirsson.

Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en betrodd duo i det norske målet.

Kan ta grep underveis

Med i den norske troppen er imidlertid ikke veteranen Heidi Løke. Vilde Ingstad, Maren Aardahl og Kari Brattset Dale er foretrukket som linjespillere.

– Vi har en spennende tropp, så får vi leve med målvaktssituasjonen. Skulle vi ende med at verken Katrine eller Silje kan spille, har vi full tillit til de tre uskrevne bladene, sa Hergeirsson.

Reglene er sånn at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde og Solberg-Østhassel.

Under mesterskapet kan det også gjøres fem bytter i troppen.

– Det er godt å ha i forhold til skader og sykdom, men det gir også muligheter. Vi har sett tidligere at dersom laget trenger en forandring, kan vi gjøre det, sa Hergeirsson.

Grønland først

Landslagssjefen opplyser at de spillerne i bruttotroppen som ikke er tatt ut i 18-mannstroppen til mesterskapet, skal spille treningskamper i Tsjekkia i forkant av mesterskapet for å holde seg i gang.

Slik ser den norske troppen ut:

Katrine Lunde (Vipers Kristiansand), Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Eli Marie Raasok (Storhamar), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar), Nora Mørk (Esbjerg), Stine Bredal Oftedal (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Ingvild Kristiansen Bakkerud (Herning-Ikast), Kristina Sirum Novak (Sola), Henny Ella Reistad (Esbjerg), Thale Rushfeldt Deila (Odense), Maja Furu Sæteren (Larvik), Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Emilie Margrethe Hovden (Györ).

Det kommende VM-sluttspillet spilles i Norge, Sverige og Danmark i november og desember.

Det norske laget innleder mesterskapet mot Grønland i Stavanger 29. november. Deretter venter kamper mot Østerrike og Sør-Korea. Også de spilles i oljebyen.

I hovedrunden skal Thorir Hergeirsson trolig spille sine kamper i Trondheim.

Semifinaler og finale går i danske Herning.