Gullkampen i Toppserien kan bli avgjort

Vålerenga og Rosenborg kjemper om gullet i Toppserien i fotball, og begge lag skal i aksjon i dag. Vålerenga kan sikre seg et nytt seriegull hvis de vinner sin kamp, og Rosenborg taper sin.

Vålerenga tar imot Stabæk, mens Rosenborg spiller borte mot LSK Kvinner. Kampene spilles klokka 13.30.

Før denne runden leder Vålerenga Toppserien med to poengs forsprang ned til Rosenborg. Topplagene møtes i siste serierunde på Lerkendal i Trondheim neste helg. Vålerenga vant serien i 2020, mens Rosenborg kan ta sitt første gull etter at Trondheims-Ørn ble til Rosenborg.

Filmfestivalen «Film fra Sør» åpner

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) åpner den 33. utgaven av filmfestivalen «Film fra Sør» i Oslo.

Festivalen tar for seg film fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Den varer til 19. november.

Finale i «Skal vi danse»

Aslak Maurstad og Alexandra Joner skal gjøre opp om hvem som er høstens beste kjendis på dansegulvet i årets finale av Skal vi danse. Direktesendingen starter på TV 2 klokken 20.00.

Arabisk-muslimsk toppmøte om Gaza

Saudi-Arabia er vert for et ekstraordinært fellestoppmøte med ledere fra både Den arabiske liga og Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC). De to organisasjonene skulle egentlig ha separate toppmøter, men skal nå i stedet samle seg i Riyadh.

Møtet er et svar på «den ekstraordinære tilstanden på Gazastripen og landenes behov for felles innsats og en samordnet holdning», heter det i en uttalelse fra Saudi-Arabia.

Haugesund møter Brann

Det spilles én kamp i Eliteserien lørdag, når Haugesund møter Brann klokka 18.

Megan Rapinoe avslutter karrieren

Den amerikanske fotballstjernen Megan Rapinoe avslutter karrieren, og spiller sin siste kamp når OL Reign møter NJ/NY Gotham FC i finalen i NWSL i San Diego.