I Whistler i Canada i fjor ble drammenseren verdensmester på 10 kilometer fri med individuell start i U23-klassen.

Mørk var svært toneangivende på 20-kilometeren i fri teknikk i Planica torsdag også, men måtte se seg slått av franske Mathis Desloges med 17,8 sekunder.

– Jeg prøvde å gå hardt, men gutta hang på. Jeg ble sliten på slutten og hadde lite å stille opp med da franskmannen rykket. Alt i alt er jeg godt fornøyd, sa Mørk til intervjueren fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Mørk er av de norske som kan være med å kjempe om en framtidig landslagsplass, og han slå tidlig igjennom. Allerede i 2018 tok han sitt første gull i junior-NM, og i 2020 tok han bronse i juniorklassen i VM på 30 kilometer fri teknikk. Året etter ble det gull både på 10 km fri teknikk og stafett i finske Vuokatti i junior-VM.

Mørk ble nummer 12 og 13 i verdenscupen i Trondheim før jul. Han gikk sitt første av hittil fire renn på dette nivået i Lillehammer i desember 2021.

Dominerte

Norge og Frankrike dominerte fellesstarten i Slovenia. Frankrike hadde fire blant de åtte beste, mens samtlige fire nordmenn var innenfor topp ti.

Mørk var naturlig nok blant favorittene før rennet. Han gikk helt i tet fra start og dro store deler av de første 10 kilometerne. Da det nærmet seg 10 kilometer, falt den ene etter den andre fra. Mørk moste feltet i hjel.

Bare nevnte Desloges og Fabrizio Albasini fra Sveits klarte å henge på. Det ble lenge trioen i tet.

Godt lag

Albasini overtok teten etter rundt 13 kilometer og dro de fire neste Da overtok Mørk igjen og satte opp tempoet. Da ble Albasini hektet av, og kun franskmannen hang på.

Like etter stakk Desloges, og da var det Mørk som måtte slippe. Til slutt var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Mathis Desloges vant fortjent med en like fortjent sølvmedalje til Mørk.

Norges laginnsats var det lite å si på. Mathis Holbæk fulgte opp med 4.-plass og hadde 59,9 sekunder opp til seieren. Edvard Sandvik var 1.43,4 minutter bak på 9.-plass, og Thomas Linnebo Mollestad ble nummer ti med 1.45,0 minutter opp til vinneren.

Mesterskapet i Planica fortsetter med 10 kilometer klassisk med individuell start lørdag. Søndag avsluttes det hele med blandet stafett.